Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά συνεδρίαση της σκοπιανής Βουλής στην αλβανική γλώσσα

Για πρώτη φορά συνεδρίαση της σκοπιανής Βουλής στην αλβανική γλώσσα
Σκόπια: Για πρώτη φορά συνεδρίαση της Βουλής στην αλβανική γλώσσα
Στην αλβανική γλώσσα προήδρευσε σήμερα (31/1), για πρώτη φορά σήμερα στην ιστορία της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ, Talat Xhaferi.
Ο νόμος για την χρήση των γλωσσών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», χορηγεί στον πρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ το δικαίωμα να προεδρεύει των συνεδριάσεων στην μητρική του γλώσσα, εφόσον αυτή ομιλείται από τουλάχιστον 20% του πληθυσμού της χώρας, όπως συμβαίνει με την αλβανική.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Nikola Micevski, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Talat Xhaferi δεν μπορεί να προεδρεύει στην αλβανική γλώσσα, μέχρι η συγκεκριμένη αλλαγή που προβλέπει ο νόμος για την χρήση των γλωσσών να ενσωματωθεί στον Κανονισμό της Βουλής.
Ο κ. Xhaferi, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, απέρριψε τις ενστάσεις αυτές του VMRO-DPMNE, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για την χρήση των γλωσσών έχει τεθεί σε ισχύ και του παρέχει αυτό το δικαίωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης