Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Καμία συναλλαγή με Καμμένο - Λάθος η σύγκριση του ελληνικού ομολόγου με το πορτογαλικό

Τζανακόπουλος: Καμία συναλλαγή με Καμμένο - Λάθος η σύγκριση του ελληνικού ομολόγου με το πορτογαλικό
Δεν υπάρχει η ανάγκη για κανένα επιπρόσθετο μέτρο ώστε να επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία τα συμφωνηθέντα για το 2019, για το 2020 και για το 2021
Οι κυβερνήσεις κυβερνούν, δεν κάνουν…παρελάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στις απειλές του Πάνου Καμμένου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής για τη στάση τους στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την έξοδο στις αγορές.
«Το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας κρίθηκε κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης όπου η κυβέρνηση εξασφάλισε τις 151 ψήφους.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να προχωρήσει το νομοθετικό της έργο.
Οι ονομαστικές ψηφοφορίες αναβαθμίζουν τον ρόλο του βουλευτή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου ο Δ. Τζανακόπουλος διέψευσε τα περί πολιτικής συναλλαγής με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο και οποιονδήποτε άλλον.
«Ως κυβέρνηση κρατάμε την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια με τον Π. Καμμένο.
Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο», ανέφερε.
«Η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε πολιτικά ούτε ηθικά ορθό να διαλύονται οι ΚΟ κομμάτων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.
Δεν υπάρχει καμία υπόθεση πολιτικής συναλλαγής.
Ο κάθε υπουργός, βουλευτής, πολιτικό στέλεχος αποφασίζει βάσει της συνείδησης του», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά τη δήλωση Καμμένου ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα προφυλακιστεί ο Δ. Τζανακόπουλος υπερασπίστηκε την ηθική ακεραιότητα του πρώην ΥΠΕΞ.
«Ο κ.Κοτζιάς είναι ένας άνθρωπος που έχει παίξει κομβικό ρόλο για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας - Είναι ένας υπουργός που λειτούργησε πάντα για το εθνικό συμφέρον», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση με ύβρεις κατά δημοσιογράφων.
«Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε ένα μιντιακό σύστημα, το οποίο κατ'εξακολούθηση θέλει να συγκαλύπτει ή να αποσιωπά θετικές εξελίξεις», υποστήριξε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Σχετικά με τις αναφορές Zaev στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα.
«Πριν από λίγη ώρα ο ίδιος είπε ότι σε λίγο καιρό θα μιλάμε για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Η συμφωνία μιλά για κρατικά όργανα και κρατικές δομές που είναι υποχρεωμένες να αλλάξουν την ονομασία τους.
Δεν ταυτίζω όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών με την ακροδεξιά.
Ο Μητσοτάκης έχει δώσει τα κλειδιά του κόμματος του στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην καταλαβαίνει τη ζημιά έχει προκαλέσει στο κόμμα του αλλά και στο εσωτερικό της χώρας με τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ποτέ ένας ανασχηματισμός δεν είναι επικείμενος, είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.
Για το ενδεχόμενο νέας έκδοσης ομολόγου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί αρμοδιότητα τουτ ΟΔΔΗΧ.
«Είναι τελείως λάθος να συγκρίνουμε το ελληνικό ομόλογο με αυτό της Πορτογαλίας.
Θα ήταν ορθότερο να το συγκρίνουμε με άλλα ομόλογα που δεν έχουν τη στήριξη της ΕΚΤ μέσω του QE», τόνισε.

Για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ Maduro - Guaido.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μισούν τον κόσμο της εργασίας

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής για τη στάση τους απέναντι στην αύξηση του κατώτατου μισθού και της εξόδου στις αγορές, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τους για υποκρισία και μίσος κατά του κόσμου της εργασίας.
«Δεν είναι απλά φαιδρός, αλλά και εξόφθαλμα προσβλητικός,  ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται για την αύξηση του κατώτατου μισθού τα κόμματα που συνυπέγραψαν το 2012 την μείωση του κατά 22% και την καθιέρωση», σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Ως κλασικός νεοφιλελεύθερος ο κ.Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της συντριβής της εργασίας, είναι οι γνωστές συνταγές του θατσερισμού», τόνισε.
«Αναδεικνύει την απόλυτη αδιαφορία και τον φανατισμό του παλιού πολιτικού συστήματος που συμπεριφέρθηκε στους χαμηλόμισθους και τη νέα γενιά, σαν να ήταν πλεονάζον προσωπικό σε επιχείρηση υπό εκκαθάριση.
Για την ελληνική κυβέρνηση, η προσήλωση στη μάχη για  την ανάκτηση της εργασίας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή, είναι διαρκής, όπως αποδεικνύουν τα πεπραγμένα της», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ περί ενός 4ου μνημονίου.
«Μετά την εμβληματική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τώρα η ΝΔ μας λέει για το αφορολόγητο.
Δεν υπάρχει η ανάγκη για κανένα επιπρόσθετο μέτρο ώστε να επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία τα συμφωνηθέντα για το 2019, για το 2020 και για το 2021.
Αντιθέτως φαίνεται να υπάρχει περισσότερος δημοσιονομικός χώρος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μέτρο του αφορολόγητου έχει ενσωματωθεί στο πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ, το ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης, πρόσθεσε.

Απόπειρα στοχοποίησης της Κουντουρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει απόπειρα στοχοποίησης κατά της Έλενας Κουντουρά προκειμένου να πληγεί η ηθική της ακεραιότητα.
«Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο Τουρισμού, έχει συμβάλλει τα μέγιστα για τη νέα εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα.
Δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο και στις κυβερνητικές επιδόσεις της κας.Κουντουρά, υπάρχει μια επιχείρηση να πληγεί σε ηθικό επίπεδο.
Γίνεται γιατί είχε το σθένος και την παρρησία να υποστηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε.

Έξοδος στις αγορές

Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον και πραγματικών  επενδυτών και όχι μόνο των hedge funds.
«Η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό  τρόπο λοιπόν ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας.
Και πάλι όμως, κάποιοι στο εσωτερικό μεμψιμοιρούν.
Είναι αυτοί που υπερηφανεύονται για την έξοδο στις αγορές  το 2014 με επιτόκιο 4,95% και που λίγους μήνες μετά όταν αποπειράθηκαν να το κάνουν και πάλι, βρήκαν τοίχο.
Είναι αυτοί που μας κατηγόρησαν το 2017 όταν επιτύχαμε  επιτόκιο χαμηλότερο από του 2014, για σκηνοθετημένη έξοδο η οποία δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς έρχονταν το 4ο  μνημόνιο και όλα τα συναφή καταστροφολογικά σενάρια.
Και τώρα που το κουπόνι ανήλθε στο 3,45% και η απόδοση  του ομολόγου στο 3,6%, με τη χώρα εκτός μνημονίων, να βρίσκει ξανά σταθερή πρόσβαση στις αγορές, συνεχίζουν την πολεμική τους με άρρητα ρήματα.
Προειδοποιήσαμε εγκαίρως.
Η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού.
Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έκαναν τις επιλογές τους και  σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει».

Συμφωνία των Πρεσπών

Η 25η Ιανουαρίου του 2019, αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την εισαγωγή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική βουλή σηματοδοτεί το τέλος μιας διένεξης 27 ετών στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο.
Από το 1992 μέχρι σήμερα εξαιτίας της διαφοράς για το  όνομα ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού», τόνισε.
Όπως σημείωσε, για το λόγο αυτό λοιπόν, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
 που αποκαθιστά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια της συνανάπτυξης και της φιλίας των λαών, είναι ιστορικής σημασίας.
«Διότι πρόκειται για ένα γεγονός που συμβολοποιεί τη νίκη
 του πολιτικού θάρρους και του σεβασμού στην ιστορία του τόπου, απέναντι στον τυχοδιωκτισμό, τον εθνικισμό την πατριδοκαπηλία και το εμπόριο μίσους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, απομένει πλέον η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως,  θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του   Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματός της σε Βόρεια Μακεδονία.

Στις 5/2 η συνάντηση Τσίπρα - Erdogan στην Άγκυρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σχετική  πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου θα επισκεφθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα ενώ μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας.
Την επομένη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κωνστνατινούπολη όπου θα έχει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης