Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κουβέλης: Συνεργασία με την Τουρκία δεν σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Κουβέλης: Συνεργασία με την Τουρκία δεν σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
«Συνεργασία με την Τουρκία, μόνο με βάση το Διεθνές Δίκαιο» διεμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης
Στην πορεία εφαρμογής της «Συμφωνίας των Πρεσπών», στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις επενδύσεις που προωθούνται με την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων σε δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
«Το γεγονός ότι ήδη ο Πρωθυπουργός από την Κύπρο διαμήνυσε στην Τουρκία ότι η συνεργασία, η καλή γειτνίαση πρέπει να έχουν ως αποφασιστικό βάθρο, το Διεθνές Δίκαιο, διαμορφώνει και τη θέση της χώρας μας απέναντι σε όλα αυτά που θα συζητηθούν στην τουρκική πρωτεύουσα.
Θέλουμε να έχουμε σχέσεις ειρήνης και συνεργασίας με την Τουρκία αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ούτε κατ΄ελάχιστο εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την κριτική που ασκεί η ΝΔ, ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι είναι «ιδιαίτερα εξαιρετικές».
Πρόσθεσε ότι «Έγιναν με δίκαιο τρόπο, στη βάση των αναγκών της Εθνικής Άμυνας και των στοιχείων της αξιοσύνης.
Όλα τα άλλα είναι όχι μόνο εκ του περισσού αλλά αποτελούν ένα στοιχείο που και αυτό θέλει να προσθέσει η ΝΔ στην αδυσώπητη και στείρα αντιπολίτευση που θέλει να ασκεί, με βασικό στόχο να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει».
«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει η παραγωγή αποτελεσμάτων.
Αφού ολοκληρωθούν και οι εναπομείνασες τυπικές διαδικασίες, συστηματικά θα προχωρήσει και η υλοποίηση της Συμφωνίας.
Αυτή η εξέλιξη θα αντανακλά και σε συνεργασίες και θα διαμορφώνει στοιχεία σταθερότητας, συνανάπτυξης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης για τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης