Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Η αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ για το σύνολο του 2018 διαμορφώθηκε στο 1,5% έναντι εκτιμήσεων στο +1,7%
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η άνοδος στις εξαγωγές αντιστάθμισε την επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν επιβράδυνση στο 0,2%.
Όσον αφορά το σύνολο του 2018, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 1,5% έναντι 2,3% το προηγούμενο έτος και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν στάσιμες για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, έναντι ανόδου 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ επιβράδυνση σημείωσαν και οι επενδύσεις των επιχειρήσεωνν για το ίδιο διάστημα, και συγκεκριμένα στο 0,3% έναντι 1,7% προηγουμένως.
Ωστόσο, οι εξαγωγές της Γαλλίας κατέγραψαν σημαντική επιτάχυνση στο 2,4% έναντι 0,2% το τρίτο τρίμηνο του 2018, αντισταθμίζοντας την τριμηνιαία άνοδο του 1,6% που σημειώθηκε στις εισαγωγές.
Σημειώνεται ότι το εξωτερικό εμπόριο είχε συνεισφορά 0,2 μονάδων στην ανάπτυξη της οικονομίας, έναντι 0,3 μονάδες το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, οι τιμές παραγωγού για τον Δεκέμβριο του 2018 υποχώρησαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου 0,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος κατά 1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης