Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι έξι λόγοι που θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη της μεταβλητότητας

Goldman Sachs: Οι έξι λόγοι που θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη της μεταβλητότητας
Ισχυρή άνοδο για τον δείκτη μεταβλητότητας VIX αναμένει η Goldman Sachs
Περαιτέρω ενίσχυση του δείκτη μεταβλητότητας VIX αναμένουν οι John Marshall και Rocky Fishman, κορυφαίοι αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι συστήνουν στους πελάτες της τράπεζας να προχωρήσουν σε αύξηση των short θέσεών τους.

Οι δύο αναλυτές προσφέρουν έξι λόγους για τους οποίους εμφανίζονται βέβαιοι για ράλι του δείκτη μεταβλητότητας.

Ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι αυτή κατά την οποία ανακοινώνουν μεγέθη δ’ τριμήνου 2018 οι περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 37% της κεφαλαιοποίησης του S&P 500.
Ο δεύτερος αφορά το γεγονός ότι αρκετά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ δεν θα ανακοινωθούν εγκαίρως λόγω της διακοπής λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου.
Ο τρίτος έγκειται στο γεγονός ότι στο διήμερο 30 και 31/1 εντείνονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, στις οποίες αναμένονται αρκετές συγκρούσεις αλλά και διαρροή αντικρουόμενων μηνυμάτων.
Ακόμη πιο σημαντική φυσικά είναι (σ.σ.: ο τέταρτος λόγος) η συνεδρίαση της Fed στις 31/1, με τους οικονομολόγους της Goldman να εκτιμούν ότι θα επαναλάβει τη διάθεσή της για «υπομονή» αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων.
Ο πέμπτος αφορά το γεγονός ότι την 1η Φεβρουαρίου δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση στις ΗΠΑ, ένα δεδομένο το οποίο παρακολουθεί πολύ στενά η Fed.
Την ίδια ημερομηνία – αυτός είναι ο έκτος λόγος- δημοσιοποιείται η πορεία του δείκτη ISM μεταποίησης στις ΗΠΑ, με εκτιμήσεις ότι δεν θα είναι και τόσο θετικός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης