Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Draghi: Τα NPLs πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς να καταστραφεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Draghi: Τα NPLs πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς να καταστραφεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν απέκλεισε τη δημιουργία Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, αρκεί να είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ
Ανοιχτό άφησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, το ενδεχόμενο δημιουργίας Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών και εφαρμογής του κυπριακού μοντέλου όσον αφορά τα σχέδια για τη μείωση των NPLs των ελληνικών τραπεζών.
Μάλιστα υποστήριξε ότι το θέμα των κόκκινων δανείων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς όμως να καταστραφεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
«Όσοι δανειολήπτες έχουν προβλήματα φτώχειας θα πρέπει να βοηθηθούν και το ζήτημα των κόκκινων δανείων να αντιμετωπιστεί με κοινωνική ευαισθησία και με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς όμως να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα» φέρεται να απάντησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Εξάλλου, ο ίδιος δεν απέκλεισε τόσο τη δημιουργία Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, αρκεί να είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, όσο και την εφαρμογή του γνωστού κυπριακού μοντέλου αγοράς των δανείων από τους ίδιους τους δανειολήπτες.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ζήτησε από τον Draghi να τοποθετηθεί στο ζήτημα της δημιουργίας Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών προκειμένου να μη χάσουν οι φτωχοποιημένοι Έλληνες δανειολήπτες τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης