Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανθρωπιστικό διάδρομο» για τη μεταφορά των 47 μεταναστών στην Ολλανδία προτείνει η Ιταλία - Αμετανόητος ο Salvini

«Ανθρωπιστικό διάδρομο» για τη μεταφορά των 47 μεταναστών στην Ολλανδία προτείνει η Ιταλία - Αμετανόητος ο Salvini
Από αύριο (30/1/2019) η Γερουσία της Ρώμης θα εξετάσει το αίτημα των εισαγγελέων της Κατάνης για παραπομπή σε δίκη του Matteo Salvini, με την κατηγορία στέρησης ατομικής ελευθερίας μεταναστών
Την πρόθεση της να δημιουργήσει «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την μεταφορά στην Ολλανδία των 47 μεταναστών που συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλοίο Sea Watch 3, κοντά στις ακτές της Σικελίας γνωστοποίησε η Ιταλία.
Το πλοίο παραμένει ένα ναυτικό μίλι έξω από το λιμάνι των Συρακουσών, αλλά η κυβέρνηση της Ρώμης δεν δίνει άδεια ελλιμενισμού.
Η ιταλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι μετανάστες πρέπει να μεταβούν στην Ολλανδία, διότι το σκάφος φέρει ολλανδική σημαία.
Σύμφωνα με το Κίνημα των Πέντε Αστέρια και τη Lega (σσ. που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία), το πλήρωμα του Sea Watch έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών, όταν αποφάσισε να μην κατευθυνθεί προς την Τυνησία, αλλά να πραγματοποιήσει πολύ μεγαλύτερο ταξίδι, για να φτάσει στην Ιταλία.
Στο μεταξύ, από αύριο (30/1/2019) η Γερουσία της Ρώμης θα εξετάσει το αίτημα των εισαγγελέων της Κατάνης για παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini, με την κατηγορία στέρησης ατομικής ελευθερίας μεταναστών.
Πρόκειται για τους 177 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι, τον περασμένο Αύγουστο, αναγκάστηκαν να περιμένουν επί δέκα ημέρες πάνω σε πλοίο, πριν μπορέσουν να αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι.
Σε σημερινή επιστολή του προς την εφημερίδα Corriere della Sera, o επικεφαλής της Lega αναφέρει ότι «έδρασε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος» και ότι «η δίκη αυτή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί».
Ο Salvini θεωρεί ότι «η Γερουσία δεν πρέπει να άρει την ασυλία του» και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «θα φερόταν και πάλι με τον ίδιο τρόπο, διότι δεν κάνει πίσω».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης