Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Ιανουάριο του 2019, στις -18,3 μονάδες

tags :
Κίνα: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Ιανουάριο του 2019, στις -18,3 μονάδες
Ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα υποχώρησε στις -4,6 μονάδες
Άνοδο σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Κίνα για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/1) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), το οποίος ωστόσο διευκρινίζει ότι οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν αδύναμες.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW που αφορούν την Κίνα ενισχύθηκαν κατά 2,2 μονάδες, στις -18,3 μονάδες για τον Ιανουάριο, έναντι -20,5 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα υποχώρησε στις -4,6 μονάδες, καταδεικνύοντας μία αρνητική τάση στην πλειοψηφία των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με το ZEW, «ο δείκτης, ο οποίος αντανακλά τις προσδοκίες των διεθνών εμπειρογνωμόνων της αγοράς για την μακροοικονομική ανάπτυξη στην Κίνα τους επόμενους δώδεκα μήνες, έδειξε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής αδυναμίας».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ερευνητής του Κέντρου, Michael Schroder, σχολίασε ότι «οι συμμετέχοντες στην έρευνα υποθέτουν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα λάβει ακόμα ισχυρότερα και πιο ενεργά μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει την αρνητική τάση ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης