Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμερα (29/1) η έκδοση ελληνικού ομολόγου - Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα σχέδια της κυβέρνησης

Σήμερα (29/1) η έκδοση ελληνικού ομολόγου - Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα σχέδια της κυβέρνησης
Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την πρώτη έκδοση ομολόγου χωρίς το δίχτυ ασφαλείας του προγράμματος διάσωσης
Στα σχέδια της Ελλάδας για την έκδοση 5ετούς ομολόγου αναφέρεται το Bloomberg.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος, το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο θα ανοίξει σήμερα (29/1/2019).
«Είναι λογικό δεδομένης της πρόσφατης πτώσης της μεταβλητότητας στη γενική αγορά.
Αποτελεί, επίσης, και μια ευκαιρία για τον Τσίπρα να αποδείξει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην οικονομική κανονικότητα ενόψει των εκλογών» αναφέρει ο Nicholas Wall της Merian Global Investors στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Δεν είναι κακή στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση να δοκιμάσει τις αγορές με μια μικρή έκδοση.
Θα έλεγα ότι στις παρούσες συνθήκες μια απόδοση στην περιοχή του 3,5% ή και περισσότερο θα προσέλκυε αρκετό ενδιαφέρον ώστε η έκδοση να θεωρηθεί επιτυχημένη» υποστηρίζει από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δαλίπης της Alpha Trust Mutual Fund Management στην Αθήνα.
Η τελευταία φορά η Ελλάδα βγήκε στις αγορές ήταν τον Φεβρουάριο με την έκδοση 7ετούς ομολόγου με απόδοση 3,5%.
Ωστόσο, η επικείμενη έκδοση θα έρθει μετά την αποστολή των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα, οι οποίοι έλεγξαν την πορεία της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή.
«Οι Θεσμοι έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αλλά και τα έκτακτα μέτρα για τη μείωση των κόκκινων δανείων» μεταδίδει το Bloomberg.

Ο κατώτατος μισθός

Όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το Bloomberg σχολιάζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο πρωθυπουργός να προκαλέσει την οργή των δανειστών.
Κι αυτό γιατί η Κομισιόν και το ΔΝΤ αντιμετωπίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κατώτατου μισθού, ως ένα από τα θεμελιώδη «επιτεύγματα» των προγραμμάτων διάσωσης που εφαρμόστηκαν στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης