Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,28% και τα 59,98 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,28% και τα 59,98 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,22 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (29/1) το πετρέλαιο, στον απόηχο των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στα 59,98 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,22 δολ. ανά βαρέλι.
Ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, αναμένεται να συναντηθεί αύριο (30/1) με την εμπορική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, την οποία επικεφαλής είναι ο Robert Lighthizer, με τους αναλυτές ωστόσο να μην εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, οι οποίες εμποδίζουν τη Βενεζουέλα από το να εξάγει πετρέλαιο στις ΗΠΑ, σε μία κίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης των πιέσεων κατά του προέδρου Nicolas Maduro.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης