Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαχειρίσιμη η «διένεξη» ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της Creta Farms

tags :
Διαχειρίσιμη η «διένεξη» ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της Creta Farms
Μετοχικά κέρδη έως 160% από την άνοδο της τιμής για τους μικροεπενδυτές
Ανέλπιστα κέρδη στους μικροεπενδυτές της Creta Farms που «αγγίζουν»το160% από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στο 1,08 ευρώ, φέρνει η αντιπαλότητα των αδερφών Εμμανουήλ και Κωνσταντίνου Δομαζάκη, που να σημειωθεί τροφοδοτεί την άνοδο της μετοχής.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε 20% και ενδοσυνδριακά σημείωνε άνοδο 28% φθάνονταςστο 1,15 ευρώ.
Η κινητήριος δύναμη ανόδου της μετοχής ήταν η αγορά μετοχών από τους δύο αδελφούς και των βασικών μετόχων Εμαννουήλ και Κωνσταντίνου Δομαζάκη, οι οποίες να σημειωθεί είχαν εκδηλωθεί πριν κατατεθεί το αίτημα για την σύγκλιση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετοχών της 24η Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία της εταιρείας στην Κρήτη.
Οι μικροεπενδυτές μαζί με θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν το 18% δεν αναμένεται πάρουν θέση στις εξελίξεις. Ωστόσο θεσμικοί επενδυτές κάνουν λόγο για την πρώτη σοβαρή κρίση ανάμεσα στα δύο αδέλφια των τελευταίων 20 ετών.
Η μητέρα Ελένη Δομαζάκη που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας όπως και στην επιτροπή ελέγχου εμφανίζεται πρόθυμη να αποχωρήσει ενώ όσοι την γνωρίζουν εκτιμούν ότι δεν θα πάρει θέση στη διένεξη των δύο παιδιών της.
Αξιόπιστη πηγή που μίλησε στο bankingnews, σχολιάζοντας την αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο αδέλφια, είπε ότι σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διαφωνίες και κάποιες φορές γίνονται πιο έντονες και τόνισε με σημασία ότι είναι διαχειρίσιμη.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο πιο «ισχυρός» μεταξύ των δύο βασικών μετόχων και αδελφών είναι η ίδια η εταιρεία που επιτυγχάνει τους στόχους της, ενισχύοντας τα οικονομικά της μεγέθη τη χρονιά που πέρασε.
Πρόσθεσε ότι η Creta Farms είναι πάνω από τον Κωνσταντίνο και τον Εμμανουήλ.
Σύμφωνα με άλλες πηγές η διένεξη των δυο αδελφών προέκυψε στη διαφορετική προσέγγιση σε ζητήματα εμπορικής πολιτικής φέρνοντας στην επιφάνεια μια υποβόσκουσα κρίση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να αναδείξει ποιος έχει το… πάνω χέρι στην εταιρεία.
Οι ίδιες πληροφορίες δείχνουν τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη να έχει στην ουσία το τιμόνι της εταιρείας καθώς χειρίζεται όλες τις υποθέσεις και κυρίως έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην εξωστρέφεια της εταιρείας.
Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ή Τάκης όπως τον αποκαλούν όσοι τον γνωρίζουν, είναι ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε με τις τράπεζες φέροντας μια ικανοποιητική συμφωνία για την εταιρεία.
Η ένταση ανάμεσα στα δύο αδέλφια πιθανόν  να οφείλετε στο γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος έχει κατοχυρώσει στο δικό του όνομα τις καινοτομίες της εταιρείας που τον καθιστούν πιο ισχυρό έναντι του αδελφού του.
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης θεωρεί επιβεβλημένες τις αλλαγές του Διοικητικού Συμβουλίου τουλάχιστον για τρία  άτομα και δηλώνει πρόθυμος να τις  υποστηρίξει, όπως λένε κύκλοι από το περιβάλλον του.
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms κατείχε το 41% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και με τις πρόσφατες κινήσεις  αγοράς μετοχών, το ποσοστό του έχει ανέλθει στο 42%.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Δομαζάκης με ποσοστό 40,7% και μετά τις πρόσφατες αγορές το ποσοστό ανήλθε άνω του 41%.
Στέλεχος της εταιρείας που παρακολουθεί την ενδοοικογενειακή σύγκρουση από κοντά προτάσσει την θετική πορεία που έχει η εταιρεία και ειδικότερα τη χρονιά που πέρασε.  
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα φθάσει τα 120 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 108,1 εκατ ευρώ το 2017.
Αντίστοιχή άνοδο αναμένεται να εμφανίσουν και τα λειτουργικά κέρδη της.  
Για το 2019 η διοίκηση προσδοκά ο τζίρος να φθάσει στην περιοχή των 140 εκατ. ευρώ.
Η ενίσχυση των πωλήσεων προέρχεται από τα προϊόντα Εν Ελλάδι αλλά και από την είσοδο της αγοράς στα ψητοπωλεία με την πώληση  χοιρινού κρέατος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης