Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ωφέλιμη η συμμετοχή των ΗΠΑ στον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ωφέλιμη η συμμετοχή των ΗΠΑ στον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, δήλωσε ότι η επόμενη συνάντηση για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου 2019
Στο γεγονός ότι η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα θα ήταν «ωφέλιμη», αναφερθηκε σήμερα (28/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «όπως γνωρίζετε, καλούσαμε τακτικά εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέτοιες συναντήσεις ως παρατηρητές», προσθέτοντας ότι «αρχικά συμμετείχαν, έπειτα αποφάσισαν να αφήσουν αυτές τις προσκλήσεις αναπάντητες».
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «είμαι βέβαιος πως η συμμετοχή των ΗΠΑ θα ήταν σίγουρα ωφέλμη».
Νωρίτερα, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι η επόμενη συνάντηση για τις ειρηνευτικές διαδικασίες στη Συρία θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα στα μέσα Φεβρουαρίου του 2019.
Αναφερόμενος στα σύνορα ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία, ο κ. Lavrov εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο χώρες θα στηριχθούν στη συμφωνία των Αδάνων του 1998 ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια στα κοινά τους σύνορα.
«Όπως καταλαβαίνω, η συριακή κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει δήλωση τις προηγούμενες ημέρες, η οποία δείχνει ότι είναι έτοιμη να εργαστεί βάσει αυτής της συμφωνίας ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Ρώοσος ΥΠΕΞ, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης