Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Οι δικογραφίες για την καθοδηγούμενη προσπάθεια εισβολής στη Βουλή θα είναι πλούσιες – Η έρευνα θα βγάλει λαγούς

Γεροβασίλη: Οι δικογραφίες για την καθοδηγούμενη προσπάθεια εισβολής στη Βουλή θα είναι πλούσιες – Η έρευνα θα βγάλει λαγούς
Τι αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη
«Υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές» των επεισοδίων του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019, «όλα τα δεδομένα έχουν συγκεντρωθεί με καταθέσεις, μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συντάσσονται οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα το "Έθνος της Κυριακής".
Η υπουργός αναφορικά με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και το ότι υποστήριξε ότι υπήρξε απόπειρα εισβολής στη Βουλή, τονίζει πως «υπάρχουν γεγονότα, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα τα οποία μιλούν από μόνα τους.
Την πρωτοφανή προσπάθεια εισβολής κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής και εγώ, περιέγραψαν ο φρούραρχος της Βουλής με αναλυτική έκθεση και η Αστυνομία με ανακοίνωση.
Συνάντησα και μίλησα με τους άνδρες των ΜΑΤ, που όλοι είδαμε ότι δέχθηκαν συνεχόμενες επιθέσεις από τάγματα εφόδου στα σκαλοπάτια της Βουλής.
Οι ίδιοι ήταν που περιέγραψαν οργανωμένη ακραία βία, με επαναλαμβανόμενες εφόδους και υποχωρήσεις.
Είναι αστυνομικοί που βρίσκονται χρόνια στον δρόμο και αυτοί χαρακτήρισαν το γεγονός πρωτόγνωρο, με βία, με μίσος και με χυδαίες φραστικές επιθέσεις.
Υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές».
Μάλιστα, χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση της ΝΔ, λέγοντας ότι «ούτε μία λέξη δεν είπε για τα απειλητικά μηνύματα, για τη στοχοποίηση εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών, για όλη αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν ψέλλισε τις λέξεις «ακροδεξιά», «ακροδεξιός» και «ακροδεξιά βία», παρά μόνο κατέφυγε στο γενικόλογο κλισέ για «βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», «ψαρεύοντας» για άλλη μία φορά ακροδεξιά», ενώ εξαιρεί τον Ν. Δένδια που «στάθηκε με αξιοπρέπεια».
Σε ερώτηση για τα βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής,  Γ. Λαγό,  δίπλα από ομάδες που προκαλούσαν επεισόδια στο Σύνταγμα και αν η ίδια θεωρεί ότι θα οδηγηθούν ή πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη στελέχη της Χρυσής Αυγής, αφού επαναλαμβάνει ότι «οι δικογραφίες που συντάσσονται θα είναι πλούσιες και η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της», συμπληρώνει «εκτιμώ ότι η έρευνα θα βγάλει λαγούς!».
Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν περί κατάργησης της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις, η κ. Γεροβασίλη, απαντά, μεταξύ άλλων, πως «σε ένα συλλαλητήριο, που κάποιοι προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, η Αστυνομία έχει την ευθύνη να δράσει με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις, πάντα με στόχο την προστασία των πολιτών.
 Τα δακρυγόνα είναι το ύστατο μέσο στο πλαίσιο των αρχών που προανέφερα».
Για τις σχέσεις της με την κ. Παπακώστα αναφέρει ότι «αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, συχνά με διαφορετική οπτική γωνία, αλλά έχουμε άριστη και ειλικρινή συνεργασία», ενώ χαρακτηρίζει "ιδιαίτερα διασκεδαστικά" τα όσα έχουν γραφεί κατά καιρούς περί δύσκολης συγκατοίκησης.  
Ακόμη, η υπουργός ότι η Ελληνική Αστυνομία «χρωστάει στον εαυτό της, στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, στους συνοδοιπόρους του και φυσικά στην κοινωνία» την πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, καθώς και την ολοκλήρωση του πειθαρχικού ελέγχου σε εύλογο χρόνο για την εν λόγω υπόθεση.
Για την πολιτική αντιπαράθεση που συχνά ξεσπά για τα Εξάρχεια, η κ. Γεροβασίλη υπενθυμίζει την «εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιχειρήσεις που αντίστοιχες δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 25 χρόνια, όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί» και προσθέτει «αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν θα πρέπει να αναλογιστούν ποια ήταν επί δεκαετίες η συνεργασία τους με τις δημοτικές Αρχές, τους κοινωνικούς φορείς, την κοινωνία των πολιτών, τι δράσεις έκαναν προληπτικά και αποτρεπτικά.
Δεν υπάρχουν άβατα, υπάρχουν προβλήματα.
Κάποιοι τελευταίως αποφάσισαν να βάλουν "καινούργιες" εικόνες στο οπτικό τους πεδίο.
Ανακάλυψαν ότι υπάρχουν Εξάρχεια, ότι υπάρχει Ομόνοια, ότι υπάρχει πλατεία Βικτωρίας, ότι υπάρχουν χημικά, ότι υπάρχει έγκλημα και παραβατικότητα και άλλα. Και τα παρουσιάζουν ως πρωτόγνωρα, ότι εμφανίστηκαν από την ημέρα ανάληψης της κυβέρνησης από την Αριστερά.
Είναι αλήθεια εντυπωσιακό!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης