Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τη δέσμευση του Κατάρ για περισσότερα κεφάλαια έχει εξασφαλίσει η Deutsche Bank

Τη δέσμευση του Κατάρ για περισσότερα κεφάλαια έχει εξασφαλίσει η Deutsche Bank
Η επένδυση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ
Η Deutsche Bank φέρεται να έχει εξασφαλίσει δέσμευση για πρόσθετες επενδύσεις από το Κατάρ και ενώ η τράπεζα επιδιώκει να ενισχυθεί οικονομία, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.
Η επένδυση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ (Qatar Investment Authority,QIA) σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg και βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.  
Δύο άλλα επενδυτικά σχήματα του Κατάρ, που ελέγχονται από μέλη της βασιλικής οικογένειας και άλλους εξέχοντες πολιτικούς, κατέχουν ήδη ένα ποσοστό μετοχών στην προβληματική γερμανική τράπεζα.
Ενώ οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος της επένδυσης δεν είναι ακόμη σαφή.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει προσπάθειες προς όφελος της Deutsche Bank καθώς οι μετοχές της τράπεζας απώλεσαν το 2018 σχεδόν το μισό της αξίας τους.
Η κυβέρνηση μελετά τρόπους για να διευκολύνει τη συγχώνευση της τράπεζας με την Commerzbank, ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο 2018 εξετάζοντας επίσης άλλες δυνατότητες όπως η αναζήτηση νέων επενδύσεων από υφιστάμενους ή νέους μετόχους.
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι γνωστό για τις μεγάλες επενδύσεις του ενώ κατέχει μετοχές σε εταιρείες όπως η Rosneft και η Volkswagen.
Ο επικεφαλής του ταμείου Mohammed bin Abdulrahman al Than κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Davos, αποκάλυψε, πως η Deutsche Bank συγκαταλέγεται στα νέα επενδυτικά του σχέδια.
Να σημειωθεί ότι, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ κατέχει ήδη ποσοστό 6,1% στη Deutsche Bank, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης