Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Στους 300 οι αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση φράγματος σε μεταλλείο - Δέκα οι νεκροί

Βραζιλία: Στους 300 οι αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση φράγματος σε μεταλλείο - Δέκα οι νεκροί
Διασώθηκαν  200 άνθρωποι τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν
(upd)Τα συνεργεία διάσωσης στη Βραζιλία συνεχίζουν και το Σάββατο 26/1 τις έρευνες για περίπου 300 αγνοούμενους, μετά την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της εταιρείας Vale SA, στη Μίνας Ζεράις της Βραζιλίας, αλλά οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζονται.
Mέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δέκα νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Πάντως, διασώθηκαν 200 άνθρωποι, τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Στο μεταξύ, οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατ. ρεάλ (κοντά  66,5 εκατ.δολάρια ή  58 εκατ. ευρώ) στον μεταλλευτικό κολοσσό Vale, που είναι υπεύθυνος για το φράγμα που έσπασε την Παρασκευή 25/1.
Πάντως, όσο περνούν, όμως, οι ώρες, τόσο ελαχιστοποιούνται και οι πιθανότητες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες και ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.
Οι διασώστες εστιάζουν σε τέσσερα σημεία που μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης και μίας καφετέριας που θάφτηκε από τη λάσπη την ώρα του μεσημεριανού.
Στις έρευνες συνδράμουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά από το Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Όλοι οι αγνοούμενοι είναι εργαζόμενοι της Vale ή, συμβασιούχοι.
Απελπισμένος δήλωσε ένας άνθρωπος που ψάχνει σε νοσοκομεία και ρωτώντας την αστυνομία για τον 32χρονο αδερφό του, ο οποίος δούλευε για 6 χρόνια στη Vale.
Aνάλογο δυστύχημα είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2015, σε μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές με 19 νεκρούς στη Βραζιλία.
Μάλιστα, δικαστήριο διέταξε τη Vale να πληρώσει, δεσμεύοντας 265 εκατ. δολ. από τους λογαριασμούς της, για τις καταστροφές που είχαν προκληθεί.
Στον τόπο της καταστροφής αναμενόταν και ο νέος Βραζιλιάνος πρόεδρος Jair Bolsonaro το Σάββατο 26/1, ενώ από την Παρασκευή 25/1 είχαν μεταβεί εκεί τρεις υπουργοί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης