Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση ο δείκτης δολαρίου, στις 95,9 μονάδες - Ισχυρά κέρδη για ευρώ και στερλίνα

Υπό πίεση ο δείκτης δολαρίου, στις 95,9 μονάδες - Ισχυρά κέρδη για ευρώ και στερλίνα
Πιέσεις δέχεται σήμερα (25/1/2019) το δολάριο, εν μέσω των ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχει στην αμερικανική οικονομία το κυβερνητικό shutdown, αλλά και της αβεβαιότητας γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας. 
Η Γερουσία των ΗΠΑ, αφού απέρριψε δύο νομοσχέδια για τον τερματισμό του κυβερνητικού shutdown, αναζητά έναν τρόπο να δώσει τέλος στο αδιέξοδο.
Μια διμερής ομάδα βουλευτών ανέφερε ότι εισήγαγε μια τροπολογία στη Γερουσία για να ανοίξει προσωρινά περίπου το ένα τέταρτο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Aβεβαιότητα παραμένει, εν τω μεταξύ, γύρω και από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά τις χθεσινές απαισιόδοξες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Wilbur Ross, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη προόδου.
Ωστόσο, σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές «έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι προσβλέπει στον νέο γύρο συνομιλιών με το Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αισθάνεται αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «καθοριστικό» τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας.
Περί τις 19:45, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,7% στις 95,9 μονάδες.


Την ίδια ώρα, ισχυρά κέρδη καταγράφουν ευρώ και στερλίνα.
Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,9% έναντι του δολαρίου, στο 1,141 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,9% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,318 δολ.



Ώθηση στην στερλίνα προσέφερε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», που ανέφερε ότι το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας ετοιμάζεται να καταλήξει σε συμβιβασμό με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, για το Brexit.
Την ίδια ώρα, το ευρώ βρήκε στήριξη στις χθεσινές «dovish» ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του προέδρου της, Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης