Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Καταλύτης για διάλογο μεταξύ των κομμάτων η Συμφωνία των Πρεσπών – Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μητσοτάκης

Τζανακόπουλος: Καταλύτης για διάλογο μεταξύ των κομμάτων η Συμφωνία των Πρεσπών – Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μητσοτάκης
Σήμερα επιλύεται μια ιστορική εκκρεμότητα, θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για μια νέα εποχή είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί καταλύτη για διάλογο μεταξύ των κομμάτων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε ως καταλύτης για να εκκινήσει ο διάλογος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικών δυνάμεων και προσώπων της κεντροαριστεράς.
Υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και σχετίζονται με την κοινωνία» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρέθηκαν σε ένα πολιτικό αδιέξοδο και επέλεξαν καθόλη τη διάρκεια των συζητήσεων να εφευρίσκουν και να κατασκευάζουν επιχειρήματα ώστε να μην υποστηρίξουν μια ιστορική συμφωνία, μια ιστορικού χαρακτήρα πρωτοβουλία από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης, σε λίγη ώρα, της Βόρειας Μακεδονίας».
«Θέλω να επιμείνω στο γεγονός ότι σήμερα επιλύεται μια ιστορική εκκρεμότητα μεταξύ των δυο χωρών και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για μια νέα εποχή όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στα Βαλκάνια καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πρότυπο με το οποίο μπορούν να επιλύονται διμερείς διάφορές και μάλιστα ταυτοτικού χαρακτήρα.
Σήμερα με χαρά και υπερηφάνεια γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυσή του» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος έβαλε τόσο κατά της ΝΔ όσο και του Κινήματος Αλλαγής.
«Η κα. Γεννηματά αποφάσισε να θέσει ως κεντρικό κριτήριο της πολιτικής της τοποθέτησης όχι το συμφέρον της χώρας και τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά να «διαβάσει» όλη την πολιτική συγκυρία με βάση το κριτήριο της λεγόμενης στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, που επί της ουσίας αποτελεί και τον άξονα γύρω από τον οποίο συγκροτείται η πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ.
Με αυτό τον τρόπο ταυτίζονται με τη ΝΔ, η οποία με τη σειρά της επέλεξε μια γραμμή που θολώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα μιας κεντροδεξιάς παράταξης την οποία είχε θεμελιώσει ο κ. Καραμανλής την περίοδο του 2000.
Επέλεξε να ταυτιστεί σχεδόν απόλυτα με την ακροδεξιά ομάδα της ΝΔ, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ταύτισης τα είδαμε χθες που ο κ. Σαμαράς προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με όσα είχε υποστηρίξει αυτόν τον ένα χρόνο και προσπαθώντας να μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε και για τη δική του κυβέρνηση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μακεδονικό ζήτημα, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση επίλυσης με όρους συνθέτης ονομασίας, κάτι που αποτελεί την εθνική γραμμή εδώ και 20 χρόνια» είπε ο κ.Τζανακόπουλος
«Αυτό που έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο είναι το εξής, η ΝΔ για λόγους πολιτικής συνοχής μετατοπίστηκε και υιοθέτησε τον ακροδεξιό πολιτικό λόγο της ομάδας Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη.
Ο κ. Μητσοτάκης από φιλελεύθερος κεντρώος πολιτικός και μεταρρυθμιστής μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα σε έναν πολιτικό, ο οποίος παραδίνεται και ως προς το λόγο και ως προς το ύφος στην Ακροδεξιά.
Αυτό απελευθερώνει πολιτικές δυνάμεις, δημιουργεί ένα πλαίσιο «κάλυψης» προς πολιτικές δυνάμεις πιο ριζοσπαστικές από τη ΝΔ.
Γιατί εάν η ΝΔ μιλάει για προδοσίες και μειοδοσίες και ξεπουλημένους βουλευτές και εάν στελέχη της στέλνουν απειλητικά μηνύματα ή ενορχηστρώνουν και οργανώνουν καμπάνιες εκβιασμού βουλευτών, τότε τι περιμένετε να κάνει η Χρυσή Αυγή;» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΚΚΕ, κατηγορώντας το ότι έχει εντάξει επιχειρήματα από το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης