Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιανουάριο 2019 - Στις 99,1 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιανουάριο 2019 - Στις 99,1 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για την δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (25/1) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, με τον δείκτη να παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 99,1 μονάδες, έναντι 101 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν οριακή πτώση στις 100,7 μονάδες.
Αυτός ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο ο δείκτης σημείωσε πτώση, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση κατέγραψε νέα πτώση στις 104,3 μονάδες, έναντι 104,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 104,2 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη επιχειρημαικών προσδοκιών, ο οποίος μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενου έξι μήνες, σημειώθηκε επίσης πτώση στις 94,2 μονάδες, έναντι 97,3 μονάδων τον Δεκέμβριο 2018 και έναντι εκτιμήσεων στις 97,1 μονάδες.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, ο βιομηχανικός τομέας είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας, ενώ παράλληλα οι ανησυχίες για το Brexit και η μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν επηρεάσει επίσης το επιχειρηματικό κλίμα.
«Η ζήτηση προς τα βιομηχανικά προϊόντα τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της χώρας εξασθενεί», σχολίασε το οικονομικό ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι «η κατανάλωση παραμένει άθικτη», καθώς και ότι «ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά 1,1% το 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης