Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Καμμένου: Ο Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

Η ΝΔ ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Καμμένου: Ο Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Πάνου Καμμένου περί παρεμβάσεων συμβούλων του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμέος, ο οποίος, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση, μίλησε για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
Η ΝΔ ζητά άμεση εισαγγελική παρέμβαση και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις.
«Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης.
Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε, ούτε να σιωπά.
Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Παράλληλα, η ΝΔ κάνει λόγο για μια σοβαρότατη καταγγελία που «επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η ΝΔ».
«Μιλώντας για “κυρίες συμβούλους του κ. Τσίπρα που λένε στους δικαστές «άστο αυτό για παρακάτω»”, φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η παρέμβαση Καμμένου

Υπενθυμίζεται μιλώντας χθες (24/1/2019) στη Βουλή, ο κ. Καμμένος (σσ. ο οποίος αποχώρησε από την κυβένρηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών) επιτέθηκε με με βαρύτατες κατηγορίες για παρεμβάσεις συμβούλων του πρωθυπουργού προς δικαστές, όπως στο θέμα της Novartis.
Ειδικότερα, σε αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Όταν οι εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές “άσ' το αυτό για παρακάτω”, τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς.
Περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης