Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στους επόμενους 24 μήνες ο Paulson θα έχει ρευστοποιήσει τις επενδύσεις του στην Ελλάδα σε Πειραιώς 9,23% και Alpha bank 7,32%

Στους επόμενους 24 μήνες ο Paulson θα έχει ρευστοποιήσει τις επενδύσεις του στην Ελλάδα σε Πειραιώς 9,23% και Alpha bank 7,32%
Το fund Paulson σχεδιάζει να πουλήσει τις συμμετοχές σε Πειραιώς και Alpha bank στους επόμενους 24 μήνες
Το hedge funds Paulson and Go ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds διεθνώς - στο παρελθόν - που έφθασε να διαχειρίζεται έως 36,8 δισεκ. δολάρια έχει σχεδόν καταρρεύσει.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος ο Paulson...στα επόμενα δύο χρόνια σχεδιάζει να αποσυρθεί έχοντας απομείνει με μόλις 8,7 δισεκ. δολάρια.
Ο ίδιος είναι έτοιμος να μετακομίσει στο Πουέρτο Ρίκο για να μην ξαναπληρώσει το 1 δισεκ. φόρους που καταβάλλει ετησίως.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να διατηρήσει ένα υβριδικό fund το οποίο θα διαχειρίζεται τα προσωπικά του κεφάλαια  αλλά και όσα έχουν απομείνει από τους πελάτες του.
Όμως το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Paulson σχεδιάζει να αποχωρήσει στην επόμενη 2ετία από την Ελλάδα, να πουλήσει τις επενδυτικές θέσεις που έχει στην Πειραιώς με 9,23% και στην Alpha bank 7,32%.
Υπενθυμίζεται ότι στην Πειραιώς στην οποία ενεπλάκηκε κατά τρόπο ασύμβατο με τα χρηστά εταιρικά ήθη είχε επενδύσει 500 εκατ ευρώ τα οποία σήμερα έχουν αξία 25 εκατ ευρώ δηλαδή λογιστική υποαξία 475 εκατ ευρώ.
Είναι ενδεικτικό για να μπορέσει ο Paulson να ισοσκελίσει τις λογιστικές ζημίες θα πρέπει η μετοχή της Πειραιώς να καταγράψει άνοδο 2.000% σενάριο που προφανώς είναι απίθανο. 
Ο Paulson ως βασικός μέτοχος κινήθηκε στην τράπεζα Πειραιώς ως "ιδιοκτήτης" ήρθε σε σύγκρουση, επιχείρησε πολλαπλές παρεμβάσεις στον SSM για να αντικαταστήσει την παλαιά διοίκηση Μ. Σάλλα και το αποτέλεσμα είναι ότι επενδυτικά έχει εκμηδενιστεί.
Πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει ορισμένες παραμέτρους ανέφερε στο bankingnews ότι «εντός των επόμενων δύο ετών το fund Paulson θα πουλήσει τις συμμετοχές στην Ελλάδα ειδικά στην Πειραιώς και Alpha bank στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επενδυτικής αναδιάρθρωσης».
Πηγές τόσο στην Alpha bank όσο και στην Πειραιώς που ερωτήθηκαν για το θέμα δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τα σχέδια των μετόχους τους.
Ωστόσο η πηγή επιμένει ότι υπάρχει σχεδιασμός αναδίπλωσης σε διεθνές επίπεδο και ειδικά σε κάποιες αγορές θα αποχωρήσει το fund Paulson.
Yπάρχει σχέδιο να αποχωρήσει οριστικά από κάποιες αγορές και μια από αυτές θα είναι και η Ελλάδα.
Προφανώς μια τέτοια πληροφορία επισήμως θα διαψευστεί αλλά έχει εξεταστεί το σχέδιο αποχώρησης το οποίο θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων 24 μηνών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης