Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σημαντική βελτίωση στην αγορά ομολόγων, εν αναμονή ΕΚΤ - Στο 2,69% το 10ετές

Ιταλία: Σημαντική βελτίωση στην αγορά ομολόγων, εν αναμονή ΕΚΤ - Στο 2,69% το 10ετές
Η ΕΚΤ θα μπορούσε να προαναγγείλει τη χορήγηση νέων φθηνών δανείων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος LTRO
Σημαντική βελτίωση καταγράφει σήμερα (24/1/2019) η ιταλική αγορά ομολόγων, εν μέσω των ελπίδων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα «απαντήσει» στην επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά και από νέα ορισμένα αρνητικά στοιχεία.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου της Ευρωζώνης κατέγραψε περαιτέρω πτώση τον Ιανουάριο του 2019, λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και το Brexit.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit επιβραδύνθηκε στις 50,7 μονάδων, όντας πλέον οριακά πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Ο ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 65 μηνών, και συγκεκριμένα στις 50,8 μονάδες.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, θα μπορούσε να προαναγγείλει τη χορήγηση νέων φθηνών δανείων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος LTRO (Longer-Term Refinancing Operations).
Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του Νότου, καθώς οι τράπεζες στην περιοχή είναι πιο πιθανό να κάνουν χρήση των LTROs και να αυξήσουν τις αγορές βραχυπρόθεσμων ομολόγων των κυβερνήσεών τους.
Περί τις 14:30, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 7 μονάδων βάσης, στο 2,69%, από 2,755% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου καταγράφει πτώση 5,7 μ.β. στο 3,56%, ενώ του 2ετούς υποχωρεί κατά 6,7 μ.β. στο χαμηλό άνω των έξι μηνών του 0,29%.
Σημαντική άνοδο καταγράφει και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1% στις 19.589 μονάδες.
Βελτίωση καταγράφεται στις αγορές ομολόγων και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας υποχωρεί κατά 3,4 μ.β. στο 0,60% -στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017- ενώ του αντίστοιχου γερμανικού σημειώνει πτώση 2,3 μ.β. στο 0,20% -χαμηλό μιας εβδομάδας.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας σημειώνει πτώση 2,2 μ.β. στο 1,71%, ενώ του αντίστοιχο ισπανικού υποχωρεί κατά 6,4 μ.β. στο 1,26%.
Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να ενισχύεται κατά 3 μ.β. στο 4,21%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης