Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Καραμανλή: Η κριτική της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη - Αδικαιολόγητη η βιασύνη της κυβέρνησης

Παρέμβαση Καραμανλή: Η κριτική της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη - Αδικαιολόγητη η βιασύνη της κυβέρνησης
«Όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών» επισημαίνει στη γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής
Για αδικαιολόγητη βιασύνη της κυβέρνησης όσον αφορά την επίλυση του «μακεδονικού» κάνει ο λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε γραπτή του δήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου ασκεί σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου.
Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε την ευαισθησία των Ελλήνων, ενώ υπαινίσσεται ότι δέχθηκε πιέσεις για τη γρήγορη επίλυση του ζητήματος.
«Προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος.
Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα» επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωση του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κριτική της ΝΔ είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη, και υποστηρίζει ότι δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε, το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Αυτή η παρέμβαση του κ. Καραμανλή ερμηνεύεται ως «απάντηση» σε όσους θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών συνέχεια του Βουκουρεστίου, επικαλούμενοι τη δική του πολιτική κληρονομιά.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνη στην κυβέρνηση ότι δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλίσει την εθνική συνεννόηση.
«Όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης» τονίζει στη δήλωση του.
 
Η γραπτή δήλωση

Πιο αναλυτική ο κ. Καραμανλής αναφέρει στη δήλωση του:
«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη.
Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος.
Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.
Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης.
Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης