Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά 50 μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2018 - Στις 47,5 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γαλλία: Σε χαμηλά 50 μηνών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2018 - Στις 47,5 μονάδες ο σύνθετος PMI
Η πτώση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (24/1) η Markit, εντείνοντας τις ανησυχίες που επικρατούν για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλά 50 μηνών, και συγκεκριμένα στις 47,9 μονάδες, έναντι 48,7 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 51 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών σημείωσε πτώση στις 47,5 μονάδες, γεγονός που αποτελεί χαμηλό 59 μηνών, έναντι 49 μονάδες τον Δεκέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 50,6 μονάδες.
Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στις 51,2 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, οι νέες παραγγελίες στον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ η αύξση της απασχόλησης βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.
«Παρά τη συνέχιση των διαδηλώσεων των "κίτρινων γιλέκων", δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι τελευταίες επιδόσεις επηρεάστηκαν από την προκύπτουσα αναστάτωση, ή εάν η αναμενόμενη επιβράδυνση για το 2019 έχει ήδη αρχίσει να έρχεται», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές του τρέχοντος έτους, καθώς ο σχετικός υποδείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018, δεχόμενος ώθηση τόσο από τον μεταποιητικό κλάδο όσο και από τον κλάδο υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης