Τελευταία Νέα
Speculator

Μασούτης: Τα παράδοξα μιας διαμάχης που έληξε ξαφνικά και τα ερωτήματα για τους αριθμούς

Μασούτης: Τα παράδοξα μιας διαμάχης που έληξε ξαφνικά και τα ερωτήματα για τους αριθμούς
Το τρίγωνο απαιτήσεων και υποχρεώσεων που λύθηκε με μια απλή ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει … υποχρέωση
Στις αρχές Ιανουαρίου μια ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση είδε το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα η νομική εκπρόσωπος των εταιριών «Ελευθέριος Κιαχάκης Α.Ε. Εμπορίας Κρεάτων» και «Σ. & Κ. Ζαφειρόπουλος ΟΕ», ανακοίνωσε ότι «Μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις και προσκόμιση όλων των απαραίτητων στοιχείων, μεταξύ των παραπάνω εταιριών και της «Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε.», αποδείχθηκε και έγινε κατανοητό, ότι ουδέποτε έλαβε χώρα μεταβίβαση επιχείρησης ή οποιουδήποτε στοιχείου μεταξύ «Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε.» και «Προμηθευτικής Κρεάτων Α.Ε.» και ως εκ τούτου δεν αποδείχθηκε καμία υποχρέωση της «Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε.» προς τις παραπάνω εταιρείες, οι οποίες και απέσυραν κάθε σχετική αντιδικία".
Κι όμως η διαμάχη αυτή κράτησε μήνες με τη Μασούτης μάλιστα να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκεκριμένων εταιριών «να εμπλέξουν την Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα, με τα οποία η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. είτε δεν έχει καμία συνεργασία».
Κι όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δεσμευτεί με δικαστική απόφαση η περιουσία της Προμηθευτικής, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών λογαριασμών της, μετά από προσφυγή των δύο εταιριών που διατηρούσαν απαιτήσεις όπως ισχυρίζονταν κατά της Προμηθευτικής Κρεάτων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Βέβαια η Προμηθευτική Κρεάτων ήταν ανεξάρτητη από την εταιρεία Προμηθευτική Τροφίμων αλλά είχε αποκλειστική συνεργασία με την Προμηθευτική Τροφίμων, λειτουργώντας τα κρεοπωλεία εντός των καταστημάτων της τελευταίας.
Ανατρέχοντας όμως στον ισολογισμό του 2017 που αναρτήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση περί συμβιβασμού προκύπτει ότι η εταιρία έχει εμπορικές υποχρεώσεις περίπου 2 εκ ευρώ. Προς ποιους άραγε είναι αυτές οι υποχρεώσεις όταν υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένους προμηθευτές οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον της;
Παράλληλα οι απαιτήσεις της είναι πάνω από 2,5 εκ ευρώ εκ των οποίων οι 750.000 είναι λοιπές απαιτήσεις. Δεδομένου ότι μόνος πελάτης της Προμηθευτικής Κρεάτων ήταν η Προμηθευτική από που προήλθαν άραγε αυτές οι απαιτήσεις και πως «έκλεισαν»; Το ερώτημα βεβαίως είναι και πως έχουν κλείσει οι εμπορικές απαιτήσεις της τάξεως των 1,8 εκ ευρώ. πέραν τούτου στον ισολογισμό εμφανίζονται εμπορεύματα της τάξεως των 400 χιλιάδων με το ερώτημα είναι πως μπορεί να έχει τόσο μεγάλο stock εμπορευμάτων δεδομένου ότι στο τέλος της προηγούμενης χρήσης μόλις 42.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι πουθενά στις οικονομικές καταστάσεις δεν αναφέρεται ότι κυρίαρχος πελάτης είναι η Προμηθευτική.
Υπό αυτά τα δεδομένα το μείζον ερώτημα είναι πως λύθηκαν τόσο εύκολα οι παρεξηγήσεις μετά από τόσους μήνες στα δικαστήρια; Με ποιο τρόπο ρυθμίστηκαν οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις μεταξύ Προμηθευτικής, Προμηθευτικής Κρεάτων και των δύο προμηθευτών της τελευταίας; Ίσως η Μασούτης ο νέος ιδιοκτήτης της Προμηθευτική Τροφίμων να μπορεί να το εξηγήσει επαρκώς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης