Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναγνωστοπούλου σε ΝΔ: Δεν μπορείτε να χτυπήσετε ουσιαστικά τον εθνικισμό - Διαφορετικές θέσεις από Κουμουτσάκου και Γεωργιάδη

Αναγνωστοπούλου σε ΝΔ: Δεν μπορείτε να χτυπήσετε ουσιαστικά τον εθνικισμό - Διαφορετικές θέσεις από Κουμουτσάκου και Γεωργιάδη
«Άλλα είπε ο κ. Κουμουτσάκος και άλλα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πάει στον αναθεωρητισμό της Συνθήκης του Βουκουρεστίου» παρατήρησε η κ. Αναγωνστοπούλου
Να πάρει θέση ανάμεσα στις «διαφορετικές θέσεις» που εξέφρασαν ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Άδωνις Γεωργιάδη, ο οποίος «πέρασε τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και πάει στον αναθεωρητισμό της» κάλεσε τη ΝΔ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.
Η κ. Αναγωστοπούλου υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, «άλλα είπε ο κ. Κουμουτσάκος και άλλα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πάει στον αναθεωρητισμό της Συνθήκης του Βουκουρεστίου» και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει πρώτα θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα εθνικής σημασίας και «μετά ας κατηγορήσει όσο θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή λύνεται το Μακεδονικό ζήτημα, διότι στη γείτονα χώρα υπάρχει μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία νίκησε τον εθνικισμό και στη χώρα μας υπάρχει μία αριστερή κυβέρνηση, η οποία είχε πάντα αδιαπραγμάτευτο μέτωπο εναντίον του εθνικισμού και σε αυτό συσπειρώθηκαν όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου.
Απευθυνόμενη, δε, προς την ΝΔ, είπε: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορείτε να χτυπήσετε ουσιαστικά τον εθνικισμό.
Εμείς μπορούμε και το κάνουμε».
Η κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε για μία ιστορική συμφωνία που επιλύει ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο διήρκησε 30 χρόνια.
Η ίδια υπογράμμισε ότι πολύ σοφά η ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη, προχώρησαν ένα βήμα μετά το 2007 και είπαν «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία έναντι όλων» και λυνόταν το πρόβλημα.
«Ποτέ δεν είχε τεθεί στην εθνική γραμμή το θέμα των συνταγματικών τροποποιήσεων ούτε τίποτα άλλο» παρατήρησε.
«Αυτή είναι γενικώς η εθνική γραμμή, η οποία συμπύκνωνε τους θεμελιώδης άξονες της εθνικής πολιτικής από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι και σήμερα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη κι ο Αντώνης Σαμαράς το 2013, αποδέχονταν ότι εάν αποδεχτεί η γείτονα χώρα το erga omnes για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είμαστε υπέρ.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, είπε ότι δεν θα τη δεχθούν ποτέ οι γείτονες.
Τη δέχονται οι γείτονες σήμερα.
Άρα, λοιπόν, αυτή ήταν η εθνική γραμμή» υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης