Τελευταία Νέα
Speculator

Επιστρέφει η Alvarez Marsal στην υπόθεση της Folli Follie

Επιστρέφει η Alvarez Marsal στην υπόθεση της Folli Follie
Στα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ο ισολογισμός του 2017 από την PwC
Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο ισολογισμός του 2017 της Folli Follie για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα και στις αγορές της Ευρώπης.
Για τον σκοπό αυτό εργάζεται πυρετωδώς η PwC, όπως αποκάλυψε ο κ. Περικλής Δοντάς μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δίνοντας  απαντήσεις χθες σε ρόλο μάρτυρα προς τον δικηγόρο και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κ. Γιάννη Κυριακόπουλο.  
Η Ένωση  Ελλήνων Επενδυτών έλαβε καταρχήν θετική απάντηση από την πρόεδρο του Δικαστηρίου που εκδίκασε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για την αποζημίωση 56 επενδυτών ύψους 2,3 εκατ.  ευρώ, ζητώντας τη μη μεταβολή της περιουσιακής κατάσταση της εταιρείας και των βασικών μετόχων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.  
Η οριστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες 30 ημέρες.  
Κατά την ακροαματική διαδικασία ο κ. Περικλής Δοντάς ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας συζητά και βρίσκεται πιθανόν σε συμφωνία  με την Alvarez Marsal έτσι ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πόρισμα του ελέγχου που είχε αναλάβει για την εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης της Folli Follie, ανέφερε ότι η εταιρεία  απασχολεί σήμερα 1400  εργαζόμενους οι οποίοι πληρώνονται κανονικά και διευκρίνισε ότι οφειλές υπάρχουν μόνο προς τον ΕΦΚΑ  και βρίσκονται σε καθεστώς  ρύθμισης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η εταιρεία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ενώ η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της θα δυσκόλευε την μελλοντική πορεία.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος κ Γιάννης Κυριακόπουλος έθεσε το θέμα πώλησης του ελικοπτέρου αλλά και της υποθήκης της  πολυτελούς βίλας που είχε στις Σπέτσες ο κ. Δημήτρης Κουτσιολιούτσος, χωρίς όμως να λάβει απαντήσεις καθώς ο κ. Π. Δοντάς δήλωσε ότι δεν  γνώριζε για τις κινήσεις του βασικού μετόχου.
Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών στόχευε στην ανάγκη κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας όπως και των φυσικών προσώπων εμφανίζοντάς τους, ως τους βασικούς υπαιτίους για την πορεία της εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Περικλής Δοντάς τόνισε ότι ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συμμετέχει ως απλό μέλος στο διοικητικό  συμβούλιο, αναγνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη νέα  διοίκηση της εταιρείας.
Ωστόσο αποδέχθηκε ότι η σημερινή διοίκηση έχει διορισθεί από τη γενική συνέλευση  των μετοχών με πρόταση του βασικού μετόχου δηλαδή την οικογένεια  Κουτσολιούτσου.
Η  ακροαματική διαδικασία ανέδειξε ότι ο δεύτερος βασικός μέτοχος που είναι η Fοsun κρατά αποστάσεις από την οικογένεια καθώς στην γενική συνέλευση απείχε από την ψηφοφορία.
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ανέδειξε ότι η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία νομική ενέργεια για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην πλαστογραφία των ισολογισμών  της  εταιρείας.
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος  θεωρεί υποχρέωση της διοίκησης να κάνει όλες τις  απαραίτητες νομικές  ενέργειες για τα πρόσωπα που ευθύνονται  για τη σημερινή κατάσταση της εταιρείας.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών να καταθέσει αγωγή κατά  της σημερινής διοίκησης με οικονομικές αξιώσεις.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Folli – Follie απέσυρε  το αίτημα  για προστασία μέσω του άρθρου 106α για να ενταχθεί στο άρθρο 106β-δ που προβλέπει εξυγίανση της εταιρείας σε «καλή» και «κακή»

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης