Βρετανία: Περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας εξετάζει η Barclays

Βρετανία: Περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας εξετάζει η Barclays
Περικοπές θέσεων εργασίας εξετάζει η Barclays
Την περικοπή 280 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει η Barclays, βάζοντας στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις της στην πόλη Leeds.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, ανέφερε η βρετανική τράπεζα.
Επιπλέον, η Barclays γνωστοποίησε πως 115 θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν σε Manchester, Liverpool και Sunderland, ενώ 800 υπάλληλοι θα παραμείνουν στο Leeds.
Η τράπεζα, παρά την κερδοφορία, έχει προχωρήσει σε μπαράζ περικοπών θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, στην επενδυτική μονάδα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και τις επενδυτικές δραστηριότητες στην Ασία, κυρίως στην Κίνα.
Τα κέρδη της Barclays κατέγραψαν σημαντική άνοδο το τρίτο τρίμηνο του 2018, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και τις ανησυχίες γύρω από το Brexit.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 32% στα 1,46 δισ. στερλίνες, έναντι 1,11 δισ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν προ φόρων κέρδη ύψους 1,33 δισ. στερλινών.
Τα καθαρά κέρδη της Barclays διαμορφώθηκαν στα 1 δισ. στερλίνες, έναντι 723 εκατ. στερλινών το τρίτο τρίμηνο του 2017, ενώ τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο σημείωσαν οριακή πτώση στα 5,13 δισ. στερλίνες, έναντι 5,17 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο οικονομικής ισχύος, διαμορφώθηκε στο 13,2%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις και υποστηρίζοντας την πρόθεση της τράπεζας να καταβάλει μέρισμα ύψους 6,5 πένες ανά μετοχή το 2018.
«Παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα, και τις ανησυχίες γύρω από το Brexit που επηρέασαν σημαντικά την αγορά, το 2018 αποδεικνύεται ένα έτος παράδοσης της στρατηγικής μας στην Barclays», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jes Staley, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Επιπλέον, η τράπεζα δήλωσε ότι παραμένει σε καλό δρόμο ώστε να επιτύχει την απόδοση των απτών στόχων της κεφαλαιακής βάση άνω του 9% το 2019 και του 10% το 2020.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS