Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι πολιτικοί θεατρινισμοί Καμμένου στην προσπάθειά του να ξαναμπεί στη Βουλή

Οι πολιτικοί θεατρινισμοί Καμμένου στην προσπάθειά του να ξαναμπεί στη Βουλή
Ο πρώην υπουργός Άμυνας ξέχασε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και με χαρακτηριστική ευκολία όσα τον ένωναν με τον πρωθυπουργό και πλέον το παίζει….μακεδονομάχος για να σώσει… ότι σώζεται
Στην….αντιπολίτευση έχει περάσει ο μέχρι πρόσφατα κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ θεατρινισμού τις τελευταίες ημέρες,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί πολιτικά και να ξαναμπεί στη Βουλή.
Ο Πάνος Καμμένος, με αιχμή την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, περνά στην αντεπίθεση και βάλλει πλέον κατά του πρώην «αγαπημένου» του εταίρου Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι τον…εξαπάτησε.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας ξέχασε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και με χαρακτηριστική ευκολία όσα τον ένωναν με τον πρωθυπουργό και πλέον το παίζει….μακεδονομάχος για να σώσει… ότι σώζεται.
Σε μια θεατρική παράσταση άνευ προηγουμένου, ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται ως «σωτήρας» της Μακεδονίας, ξεχνά ωστόσο ότι αν ήθελε πραγματικά να μπλοκάρει τη Συμφωνία, είχε τη δυνατότητα να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα.

Σόου στην Επιτροπή Εξωτερικών και απειλές κατά Τσίπρα

Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος κλιμακώνει και τις επιθέσεις του στην κυβέρνηση.
Οι διαθέσεις του φάνηκαν ξεκάθαρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, κατά την οποία έδωσε ρεσιτάλ, υποκρινόμενος τον…εξαπατημένο.
Ο Πάνος Καμμένος δημιούργησε ένταση στην Επιτροπή, χαρακτήρισε παράνομη της σύνθεση της και έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο,  μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια, αν δεν απομακρύνει άμεσα από την κυβέρνηση τα στελέχη που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου, ειδικά αυτούς, όπως η Χρυσοβελώνη και ο Κουίκ, είναι αιτία πολέμου», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ και απείλησε μάλιστα ότι «εάν τους κρατήσει δεν περνάει νομοσχέδιο, η κοινοβουλευτική ομάδα θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».
«Η παραμονή στελέχους με ανταλλαγή καρέκλας, είναι θέμα αυτού που την ανταλλάσσει, αλλά η παραμονή αυτών που δεν έχουν ανταλλαγή, για να χτυπούν εμένα, είναι αιτία πολέμου», ξεκαθάρισε.  

«Ναι» σε… πρόταση μομφής ΝΔ για το Σκοπιανό

Μάλιστα, στην προσπάθεια του να... αποτινάξει το παρελθόν του και τη στήριξη που προσέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται πλέον υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση της δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κόντρα με Κατρούγκαλο

Το σίριαλ συνεχίζεται, καθώς σήμερα είχε ακόμη μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο.
Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του κ.Κατρούγκαλου, ο οποίος τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αναγνωρίσει έθνη, ότι τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη και ότι τα θέματα εθνικής ταυτότητας είναι θέματα συνείδησης και ατομικού αυτοπροσδιορισμού.
«Είπε ο κ. Κατρούγκαλος ότι είναι δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως μακεδονικός λαός.
Αν είναι δικαίωμά τους αυτό για ποιο λόγο γίνεται η συμφωνία;
Γίνεται για να μην έχουν με τις δικές τους δυνάμεις αυτοπροσδιορισμού ως μακεδονικός  λαός τη δυνατότητα να αναπτύσσουν αλυτρωτική πολιτική.
Μόνο και μόνο με την ομολογία του κ. Κατρούγκαλου εντός της Βουλής καταρρέει το θέμα της συμφωνίας» είπε ο κ.Καμμένος προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ.Κατρούγκαλου, τονίζοντας ότι ήταν απόλυτα σαφής στην τοποθέτηση του ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος ή λαό.

«Πόλεμος» κατά Κουντουρά

Ενδεικτική της τακτικής που ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν διστάζει να στοχοποιήσει ακόμη και στενούς του συνεργάτες, είναι η στάση που τηρεί απέναντι στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία του γύρισε την πλάτη μετά το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν διστάζει να φέρει στη Βουλή τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού, αφήνοντας αιχμές κατά της πρώην συνεργάτιδάς του για παρανομίες.
Ωστόσο, τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την κίνηση είναι πολύ σοβαρά.
Τo διάστημα που η κ. Κουντουρά ήταν υπουργός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος δεν είχε ενδείξεις για πιθανές παρατυπίες;
Ή μήπως είχε, αλλά έκανε τα στραβά μάτια;
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ζητά να διαβιβαστούν όλα τα σχετικά στοιχεία για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα των μνημονίων συνεργασίας, τα στοιχεία για την διεξαγωγή διεθνών διαγωνισμών, τις εταιρείες που ανέλαβαν τα έργα, τις δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας Ρωσίας καθώς και το βιογραφικό της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Αγγελικής Χονδροματίδου.
Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δώσει αρκετά δείγματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τετ α τετ με…Μπαλτάκο

Την ώρα που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης και στις δημοσκοπήσεις στα τάρταρα, ο Πάνος Καμμένος εντείνει τις επαφές του με στελέχη από τον χώρο της δεξιάς, ποντάροντας σε πιθανή συνεργασία.
Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.
Ο κ. Μπαλτάκος μαζί με το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, έχουν δημιουργήσει τη Δύναμη Ελληνισμού.
Το κόμμα συνεργάζεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ.
Χθες ωστόσο ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί ψήφισε το πρώτο μνημόνιο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης