Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι η επόμενη ύφεση - Χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης σε ΗΠΑ και Ευρώπη

tags :
Bridgewater: Αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι η επόμενη ύφεση - Χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης σε ΗΠΑ και Ευρώπη
O ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ευρώπη θα παρουσιάσουν χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
Την εκτίμηση ότι η επόμενη κάμψη στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι μια τρομακτική προοπτική για τις χρηματοοικονομικές αγορές, εξέφρασε ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο Ray Dalio της Bridgewater δήλωσε από το Νταβός «αυτό που με τρομάζει περισσότερο μακροπρόθεσμα είναι ότι έχουμε περιορισμούς στη νομισματική πολιτική -που είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο μας- την ίδια στιγμή που έχουμε μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό ανταγωνισμό».
«Έτσι η επόμενη οικονομική κάμψη στην οικονομία με ανησυχεί περισσότερο από όλα» πρόσθεσε.
Ανησυχία προκαλεί και η άνοδος του λαϊκισμού, με τα εθνικιστικά και ακροαριστερά κόμματα να σημειώνουν μεγάλα κέρδη στις εκλογές.
Σε συνδυασμό με την εμπορική διαμάχη, ο Dalio υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους πολιτικά θέματα παραπέμπουν στις συνθήκες της αγοράς κατά τα τελευταία χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης στα τέλη της δεκαετίας του 1930.
«Αυτά τα είδη πολιτικών θεμάτων είναι πλέον πολύ συνδεδεμένα με οικονομικά ζητήματα.
Πιστεύω ότι αυτός είναι ο τύπος του περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμαστε» είπε ο Dalio.
Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη θα σημειωθούν σημαντικά χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι νομισματικές πολιτικές στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Κίνα θα πρέπει να χαλαρώσουν τα επόμενα δύο χρόνια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης