Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Ιανουάριο 2019, στις -15 μονάδες

Γερμανία: Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Ιανουάριο 2019, στις -15 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις
Περαιτέρω βελτίσωε σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα σημερινά (22/1) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικνομικής Έρευνας (ZEW), τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά την Γερμανία διαμορφώθηκε στις -15 μονάδες, έναντι -17,5 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω υποχώρηση στις -18,5 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης βρίσκεται χαμηλότερα κατά 37,4 μονάδες σε σύγκριση με την τάση των τελευταίων ετών, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες κατέγραψε σημαντική πτώση στις 27,6 μονάδες, έναντι 45,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης κατέγραψε οριακή άνοδο κατά 0,1 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις -20,9 μονάδες συνολικά.
«Οι εμπειρογνώμονες της χρηματοπιστωτικής αγοράς έχουν ήδη μειώσει σημαντικά τις προσδοκίες τους για την οικονομική ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Achim Wambach, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο ίδιος εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «νέοι, δυνητικά αρνητικοί παράγοντες όπως η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit από τη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων και η σχετικά χαμηλή ανάπτυξη στην Κίνα το τελευταίο τρίμηνο του 2018 έχουν ήδη προβλεφθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης