Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Οι πολιτικές του ΔΝΤ θέτουν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Οι πολιτικές του ΔΝΤ θέτουν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία
Η Ιταλία δεν θέτει κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, επεσήμανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria
Επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria, με αφορμή τη σημερινή (21/1/2019) υποβάθμιση από το Ταμείο των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Matteo Salvini.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας δήλωσε ότι οι οικονομικές πολιτικές που συνιστά το ΔΝΤ αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνοντας ότι η προσέγγιση της κυβέρνησής του δεν είναι επικίνδυνη.
Ερωτηθείς για την έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το ΔΝΤ, που ανέφερε ότι η Ιταλία αποτελεί έναν από τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, μαζί με την Κίνα και το Brexit, ο Tria είπε στους δημοσιογράφους:
«Ο τέταρτος κίνδυνος είναι οι πολιτικές που συνιστά το ΔΝΤ».
«Η Ιταλία δεν θέτει κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε, επιμένοντας ότι οι ελλειμματικές δαπάνες ήταν η σωστή πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί στον τρέχοντα οικονομικό κύκλο.
Η Ρώμη στοχεύει σε έλλειμμα 2% φέτος, με στόχο κυρίως την αύξηση των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας και συνταξιοδότησης.
Ο Tria απέκλεισε, παράλληλα, το ενδεχόμενο να εξετάσει η Ιταλία σε αυτό το στάδιο πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το τρέχον έτος, ώστε να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομίας.
Νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε αναφέρει πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% το 2019, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Οκτωβρίου, που έκανε λόγο για ανάπτυξη 1%.
Παράλληλα, το ΔΝΤ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για το 2020, αναμένοντας ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας κατά 0,9%.
Ο Salvini είχε απαντήσει άμεσα μέσω Twitter:
«Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία δεν είναι η Ιταλία αλλά το ΔΝΤ».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης