Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο κόσμος είπε «φτάνει πια» - Δεν χαρίζω τον πατριωτισμό στους εθνικιστές

Γεννηματά: Ο κόσμος είπε «φτάνει πια» - Δεν χαρίζω τον πατριωτισμό στους εθνικιστές
«Ολοφάνερη» η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το συλλαλητήριο, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά
Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξαπέλυσε σήμερα (21/1/2019) η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «ολοφάνερη» προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το συλλαλητήριο.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ», η κα. Γεννηματά δήλωσε πως ήταν απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ έλεγε ότι θα τα καταργήσει.
Η κα. Γεννηματά επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης είναι ότι «χαρίζουν τον πατριωτισμό στους εθνικιστές», ενώ τόνισε ότι η πλειοψηφία του κόσμου που συμμετείχε στο συλλαλητήριο ήθελα να στείλει στην κυβέρνηση το μήνυμα «φτάνει πια».
Αναφορικά με τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής, η κα. Γεννηματά τόνισε ότι «η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στήριξης της κυβέρνησης».
«Τα μέτρα δεν πάρθηκαν γιατί είχε διαφορετική άποψη.
Πάρθηκαν γιατί εισηγήθηκε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
Η πράξη αυτή είναι πράξη στήριξης στη Κυβέρνηση», δήλωσε. 
«Οι μειοψηφίες πρέπει να σέβονται τις πλειοψηφικές απόψεις, ώστε να μη θολώνει το μήνυμα», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.
Η ίδια δήλωσε πως η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε ο Τσίπρας είναι μια «παρδαλή» εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αναζητά στηρίγματα.
«Αν έχει υπάρξει συμφωνία Τσίπρα - Θεοχαρόπουλου θα φανεί, καθώς πλησιάζουν εκλογές.
Όμως η πράξη αυτή αποτελεί στήριξη σε μια κυβέρνηση που δεν είναι προοδευτική και έχει έναν τρόπο να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη με καθεστωτικές αντιλήψεις», τόνισε η κα. Γεννηματά.
Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ διέψευσε τη δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ πως τους προτάθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
«Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω παζάρια», είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, η κα. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί, όπως είπε, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα
Ερωτηθείσα σχετικά με τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν παρέδωσε εθνικότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, ενώ ανέφερε ότι «οι διαφορετικές απόψεις είναι απολύτως σεβαστές».
Σε ό,τι αφορά το έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.
Ο χώρος έχει ανάγκη να συγκροτηθεί με μια ενιαία φωνή», δήλωσε.
«Η ευθύνη μου είναι ότι έκανα πίσω και δέχθηκε το αίτημα για πολυκομματικό φορέα», παραδέχτηκε η κα. Γεννηματά, τονίζοντας ότι έχει έρθει ώρα όλα τα κόμματα που συμμετείχαν να κάνουν ένα βήμα πίσω.
Η ίδια τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα που ξεκίνησε το Κίνημα Αλλαγής, δεν συνεδρίασε ξανά.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του ΚΙΝΑΛ.
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ», τόνισε η κα. Γεννηματά.
Η κα. Γεννηματά σημείωσε ότι τα δύο κόμματα βάλλουν το Κίνημα Αλλαγής.
«Υπάρχει πόλεμος από τον Τσίπρα και από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να διαλύσει εμάς και να παραστήσει κάτι άλλο από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα.
Τα πεπραγμένα του όμως τον ακολουθούν.
Δεν θα μας διαλύσουν, δεν θα τα καταφέρουν», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως «το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των εκλογών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης