Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κοστίσει στον Τσίπρα - Η Ρωσία και οι προσπάθειες ΕΕ και ΗΠΑ στα Βαλκάνια

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κοστίσει στον Τσίπρα - Η Ρωσία και οι προσπάθειες ΕΕ και ΗΠΑ στα Βαλκάνια
«Η λύση για τo Μακεδονικό είναι ένα θετικό βήμα για την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Financial Times
Στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στις συνέπειες που θα έχει στο πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται οι Financial Times με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «η λύση για το Μακεδονικό είναι θετικό βήμα για την Ευρώπη».
«Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, ως ένας λαϊκιστής, ο οποίος υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους ότι θα απαλλάξει τη χώρα από τα επώδυνα μέτρα λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα οποία στη συνέχεια εφάρμοσε.
Το γεγονός ότι κατ’ αρχήν στηρίζει τη συμφωνία για τη "Μακεδονία" δεν αποκλείεται να του κοστίσει ακριβά στις εκλογές που αναμένονται εντός του έτους.
Ούτε αυτός αλλά ούτε και ο Zaev έχουν εξασφαλίσει την ευρεία στήριξη του λαού ή των πολιτικών ελίτ για αυτή τη συμφωνία –στήριξη που θα είναι αναγκαία στο μέλλον.
Ωστόσο, αυτή είναι η σωστή επιλογή για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», τονίζουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αντιπαράθεση για το ονοματολογικό θα μπορούσε να θεωρηθεί εκκεντρικός αναχρονισμός αν δεν αφορούσε μια περιοχή της Ευρώπης που συνεχίζει να αποτελεί πυριτιδαποθήκη εθνικών εντάσεων και γεωπολιτικών ανταγωνισμών.
«Η Ρωσία προσπαθεί να επανακτήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια» επισημαίνεται ενώ όσον αφορά ΗΠΑ και «ΕΕ ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι «έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να εδραιώσουν τη θέση της περιοχής στους κόλπους της Δύσης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης