Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης υιοθετεί ακροδεξιό λόγο – Με περισσότερους από 151 ψήφους θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης υιοθετεί ακροδεξιό λόγο – Με περισσότερους από 151 ψήφους θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών
Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με μικροκομματικούς όρους αλλά με όρους πατριωτικού καθήκοντος είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με περισσότερες από 151 ψήφους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη ότι υιοθετεί ακροδεξιό λόγο.
«Δεν ήταν τα χημικά της αστυνομίας που σημάδεψαν το συλλαλητήριο αλλά η ακραία βία που χρησιμοποιήθηκε από ακραία δεξιά στοιχεία.
Η αστυνομία έκανε αυτό που όφειλε να κάνει για να διατηρήσει τη τάξη» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθετεί ακροδεξιό λόγο.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που αντιτίθεται στη Συμφωνία.
Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει ότι δεν θα λειτουργήσει με όρους μικροκομματικούς αλλά με όρους πατριωτικού καθήκοντος για να εξασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον.
Θεμιτές οι αντιδράσεις αλλά η κυβέρνηση έχει την πολιτική της» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι όσο εξηγούνται τα επιμέρους στοιχεία της συμφωνίας τόσο περισσότερο διευρύνεται και η πλειοψηφία κοινοβουλευτικά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε καταδικαστέο τον προπηλακισμό που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας ότι σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί το φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις.
«Καταδικαστέα η επίθεση σε βάρος της αλλά σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί το φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις.
Η υιοθέτηση τέτοιου είδους λόγου και πρακτικών ήταν μοιραίο να οδηγήσει σε τέτοιου είδους περιστατικά» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος έβαλε και κατά του Κινήματος Αλλαγής  με αφορμή και τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου.
Ο κ.Τζανακόπουλος καταλόγισε συναλλαγές, απειλές και εκβιασμούς στη Φώφη Γεννηματά, επικαλούμενος τη δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ ότι του προτάθηκε να είναι επικεφαλής στο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αρκεί να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ ερωτηθείς για τον Π. Καμμένο είπε ότι υπήρξε μια έντιμη και ειλικρινής συνεργασία.
«Είναι οξύμωρο το ότι θα ήθελε κάποιος εκτός κυβέρνησης να καθορίσει τη σύνθεση της κυβέρνησης.
Αυτά θα τα κρίνει ο Πρωθυπουργός.
Δε γνωρίζω αν υπήρξε συνομιλία μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου τις τελευταίες ημέρες αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις τους είναι σε καλό πλαίσιο» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης