Συνεδριάζει στις 13:30 υπό τη Φώφη Γεννηματά η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής στον απόηχο της διαγραφής Θεοχαρόπουλου

Συνεδριάζει στις 13:30 υπό τη Φώφη Γεννηματά η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής στον απόηχο της διαγραφής Θεοχαρόπουλου
Διαψεύδει ο Π. Χρηστίδης τον Θ.Θεοχαρόπουλο ότι του προτάθηκε να μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εάν καταψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών
Υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, η οποία καλείται να καθορίσει τα επόμενα βήματα της αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά τη διαγραφή του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλου λόγω της απόφασης του να διαφοροποιηθεί από τη «γραμμή» της Γεννηματά και να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.
Η συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13:30 μετά το μεσημέρι, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να τοποθετηθεί και επί των όσων υποστηρίζει ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος είπε ότι του προτάθηκε να μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εάν καταψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Είναι προφανές ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.
Λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα η αλήθεια βγαίνει, ας περιμένουμε να τελειώσει και η σημερινή μέρα, γιατί θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επικαιρότητα διάφορα πράγματα, τα οποία θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γύρω από τι στην πραγματικότητα θέλει να κάνει ο οποιοσδήποτε» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Χρηστίδης, τονίζοντας ότι «οφείλουμε να έχουμε καθαρή στάση στα πράγματα και ο κ.Θεοχαρόπουλος έκανε μία επιλογή».
«Η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και αυτό, αφενός διότι εκτιμούμε ότι αυτή είναι μία συμφωνία, η οποία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αφετέρου διότι έχει εργαλειοποιηθεί πλήρως από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει λίγες παραπάνω μέρες στην εξουσία μέσω αυτής της συμφωνίας.
Το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι κάτι το οποίο υπερβαίνει την κομματική πειθαρχία.
Εμείς συζητάμε αυτή τη στιγμή με βάση το αν πρέπει ένα κόμμα να κινηθεί ενιαία, αλλά πώς συνεννοούμαστε απέναντι στην πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα.
Καλέσαμε όλους του βουλευτές, όχι μόνο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων, να αναλογιστούν τι προκύπτει από τη συμφωνία των Πρεσπών και αυτό είναι ένας νέος αλυτρωτισμός ενός λαού, ο οποίος μπορεί να αποκαλείται "μακεδονικός λαός" και με συγκεκριμένες αντιλήψεις, τις οποίες μπορεί εμείς που βιώνουμε την ιστορία σήμερα να μην μπορούμε να αντιληφθούμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειές της στο μέλλον» είπε ο κ.Χρηστίδης.
Ερωτηθείς για τη θέση που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ.Χρηστίδης είπε ότι «ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε στη συνέντευξή του προχθές στην "Εφημερίδα των Συντακτών" τη θέση την οποία έχει ξαναδιατυπώσει στο παρελθόν και ταυτόχρονα επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με προοδευτικό κόμμα».
« Η ουσία του ζητήματος είναι τι στάση κρατάει ο Γιώργος Παπανδρέου και απέναντι σε όλο αυτό το οποίο γίνεται στο πολιτικό σύστημα και σε αυτό είναι ξεκάθαρος και δεν αφήνει κανένα περιθώριο με τη συνέντευξή του να παρερμηνευτεί το οτιδήποτε σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τον χώρο της κεντροαριστεράς συνολικά» είπε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS