Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΟΠΕΚ - Στο +0,13% και τα 62,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΟΠΕΚ - Στο +0,13% και τα 62,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,16 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (21/1) το πετρέλαιο, στον απόηχο των στοιχείων για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά την ολοκλήρωση του 2018, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,22% στα 54,16 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 6,4% για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ η συνολική οικονομική ανάπτυξη για το 2018 διαμορφώθηκε στο 6,6% με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τις εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Liu He, αναμένεται να μεταβεί στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων.
Το πετρέλαιο δέχεται στήριξη και από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που αφορούν την παραγωγή ΟΠΕΚ για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε πτώση κατά 751 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 31,6 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο αναλυτές της Bernstein Energy, οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ θα οδηγήσουν την αγορά προς έλλειμμα προσφοράς για το μεγαλύτερο διάστημα του 2019, γεγονός που «θα επιτρέψει στις τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν στα 70 δολ. ανά βαρέλι πριν το τέλος του έτους, από τα τρέχοντα επίπεδα των 60 δολ. ανά βαρέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης