Γεροβασίλη: Η πλειοψηφία της κυβέρνησης θα ενισχύεται διαρκώς στην ψήφιση των νομοσχεδίων που έρχονται

Γεροβασίλη: Η πλειοψηφία της κυβέρνησης θα ενισχύεται διαρκώς στην ψήφιση των νομοσχεδίων που έρχονται
Eκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με την 'Ολγα Γεροβασίλη
«H πλειοψηφία της κυβέρνησης θα ενισχύεται διαρκώς στην ψήφιση των νομοσχεδίων που έρχονται, διότι είναι δύσκολο να πει κανείς όχι στις 120 δόσεις, στην επιδότηση ενοικίου, στην κατάργηση του υποκατώτατου και κατώτατου μισθού», ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Η υπουργός, σε συνέντευξή της στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Επτά", εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό και σημείωσε ότι η  κ. Παπακώστα στηρίζει την κυβέρνηση διότι θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της να υλοποιήσει μείζονα θέματα.
Η ίδια εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί με περισσότερους από 151 βουλευτές με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών φορέων και προσώπων.
Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, «η κυβέρνηση έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική στήριξη με 151 βουλευτές και ψήφο εμπιστοσύνης πολύ νωπή.
Άρα έχει τη νομιμοποίηση για να προχωρήσει περαιτέρω.
 Οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής επεξεργάζονται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα νομοσχέδια, αλλά ψηφίζει το κοινοβούλιο με τους 300 εκπροσώπους του ελληνικού λαού.
Αυτοί θα αποφασίσουν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Ακόμη, υποστήριξε ότι δεν ήταν λάθος η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «ξέραμε πολύ καλά, όπως ήξεραν και οι ΑΝΕΛ, ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές σε αρκετά ζητήματα, όμως η χώρα βρέθηκε σε έκτακτες συνθήκες και συνθήκες χρεοκοπίας.
Ως μείζον εθνικό συμφέρον κρίναμε, κάνοντας και εμείς αντίστοιχες υποχωρήσεις από θέσεις μας, ότι έπρεπε να προχωρήσουμε με τον εταίρο προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα και τον κύκλο των μνημονιακών πολιτικών». «Όταν φτάσαμε στο μείζον εθνικό θέμα όπου είναι ταυτοτική πια η διαφορά μας επήλθε η ρήξη», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στο προοδευτικό μέτωπο η υπουργός σημείωσε ότι «οι συγκλίσεις είναι απαραίτητες, το προοδευτικό μέτωπο είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ καθώς η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά μεγάλων εξελίξεων» με εθνικές αναμετρήσεις, ευρωεκλογές, και εκλογές της αυτοδιοίκησης.
«Σε αυτό το σκηνικό με βάση τα μεγάλα επίδικα θα πρέπει ο καθένας να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει. Και εδώ θα κριθούμε όλοι», όπως είπε.
Επιπλέον, η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη ότι «παρά το ότι προκλήθηκε να καταγγείλει τα φαινόμενα εκφοβισμού βουλευτών δεν το έκανε», εξαιρώντας την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Κακλαμάνη οι οποίοι, όπως είπε, «τοποθετήθηκαν σαφώς και στάθηκαν έντιμα απέναντι σε όλες αυτές τις ακροδεξιές συμπεριφορές».
«Η ΝΔ, της οποίας στέλεχος έστελνε τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών, δεν βγήκε να το καταδικάσει.
Αυτό σημαίνει ότι το ανέχονται, σημαίνει ότι το υποθάλπουν, ενδεχομένως και το υποδαυλίζουν», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.
Τέλος, η υπουργός για το αυριανό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα, επεσήμανε ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει καθήκον να διαφυλάξει την ειρηνική διαδήλωση και τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης όλων των πολιτών.
Και αυτό θα κάνει και αύριο».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS