Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Τα κίτρινα γιλέκα συγκεντρώνονται στο Παρίσι – Ακόμη μια διαδήλωση κατά του Macron

Γαλλία: Τα κίτρινα γιλέκα συγκεντρώνονται στο Παρίσι – Ακόμη μια διαδήλωση κατά του Macron
Oι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ,
Τα κίτρινα γιλέκα συγκεντρώνονται στο Παρίσι για δέκατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Emmanuel Macron, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί όσο περνάει η ώρα.
Οι διαδηλώσεις άρχισαν στα μέσα Νοεμβρίου 2018 με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που σταδιακά ανακλήθηκαν.
Οι διαδηλώσεις, όμως, συνεχίζονται ως μία γενικότερη μορφή διαμαρτυρίας κατά της γαλλικής κυβέρνησης.
Οι πιο βίαιες από τις κινητοποιήσεις ήταν αυτές που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και κάηκαν πολλά αυτοκίνητα και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.
Τον Ιανουάριο του 2019 οι ταραχές δεν είναι τόσο μεγάλες πια, αν και οι εικόνες με έναν πρώην μποξέρ να γρονθοκοπεί έναν αστυνομικό πριν λίγες μέρες σόκαραν τη Γαλλία.
Ο Macron έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ανοιχτού διαλόγου για να καταλαγιάσει η λαϊκή δυσαρέσκεια και να αποκαταστήσει και τη δημοτικότητά του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης