Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας οι εθνικές εκλογές του 2019

Μητσοτάκης: Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας οι εθνικές εκλογές του 2019
Στην Κρήτη για δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
«Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία» των Πρεσπών, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σε χαιρετισμό του  έξω από τα γραφεία της Τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στις Μοίρες, κάνοντας αναφορά και στους αγώνες Κρητικών στη Μακεδονία.
Από την Κρήτη, όπου και βρίσκεται για δεύτερη ημέρα, ο κ. Μητσοτάκης,  συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΔ Λ. Αυγενάκη και τοπικά στελέχη,  αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών είπε «θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών διότι είναι μια κακή συμφωνία η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες μας “μακεδονική” γλώσσα, “μακεδονική” ταυτότητα, “μακεδονική”  εθνότητα.
Θα εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας, γιατί αυτή η συμφωνία δεν είναι μια καλή συμφωνία.
Και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία εδώ στην Κρήτη.
Διότι εγώ δεν ξεχνώ ότι οι Κρητικοί ήταν αυτοί οι οποίοι πολέμησαν στις αρχές του 20ου αιώνα για να ελευθερωθεί η Μακεδονία».
Ανέφερε ότι και ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα", συμπληρώνοντας πως "κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ.
Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε».

Κρίσιμες οι εθνικές εκλογές του 2019

Αργότερα το Σάββατο (19/1) από το Ρέθυμνο  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την μεγάλη πολιτική μάχη όπως τη χαρακτήρισε που έχει να δώσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2019 τη μάχη των εθνικών εκλογών. «Και αυτές οι εθνικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.
Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε πίσω στην οικονομία εσείς το ξέρετε καλύτερα, δεχτήκαμε μία πρωτοφανή καταιγίδα φόρων πήγαμε πίσω σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος δικαίου, οι Έλληνες διχάστηκαν και πάλι και θα πρέπει να καταβάλουμε από την επόμενη μέρα μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε την πατρίδα, να αφήσουμε πίσω διχασμούς, ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά αυτή τη χώρα», είπε.
Τόνισε μάλιστα πως αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την επόμενη μέρα.
Το μήνυμα της ενότητας. «Διότι το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι μεγάλο.
Η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν την αντέχει ούτε η οικονομία ούτε τα εθνικά μέτωπα τα οποία δυστυχώς αντί να κλείνουν ανοίγουν με μεγάλη ταχύτητα.
Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη στη Βουλή των Ελλήνων.
Και το ξαναλέω από δω από το Μυλοπόταμο πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους βόρειους γείτονές μας.
Το λέω αυτό με την προσωπική εμπειρία διότι ο παππούς μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εθελοντής για να πάει να πολεμήσει όπως μαζί με άλλους Κρήτες, για τη Μακεδονία και πολλοί δεν γύρισαν πίσω».
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για αγώνα που θα δώσει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα απέναντι σε κάθε ακραία φωνή:







Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Τυμπάκι, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς.

Δέσμευση για μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ

Για τη μείωση της φορολογίας δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση, που είχε με εκπροσώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα απ’ όλη την Κρήτη, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, συνεχίζοντας την διήμερη περιοδεία του.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με δεδομένη όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, την ασφυκτική φορολογία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε στην εκπαίδευση των αγροτών και τη σύνδεση με τον αγροτικό τομέα, λέγοντας:
«Η αναβάθμιση των προϊόντων μέσα από την εκπαίδευση και κατάρτιση των παραγωγών, θα βοηθήσει σημαντικά ενώ και η σύνδεση με τον τουρισμό θα δημιουργήσει νέα πορεία για τους παραγωγούς.
Η Κρήτη είναι ιδανικός προορισμός για να πουλάει εμπειρίες.
Δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά είναι και το φαγητό, το κρασί, ο χορός, το περιβάλλον, ο πολιτισμός».
Ο κ. Μητσοτάκης σε ότι αφορά την φορολογία, ξεκαθάρισε ότι όσο αυτή αυξάνεται τόσο ενισχύεται η φοροδιαφυγή ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ και του κατώτερου φορολογικού συντελεστή, τονίζοντας:
«Αποτελεί δέσμευση ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στην έκταση που θα επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση, αλλά είναι μη διαπραγματεύσιμο ότι θα προχωρήσουμε κατά 30% μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε βάθος διετίας ενώ φιλοδοξώ ο κατώτερος φορολογικός συντελεστής να πάει στο 9% για τα εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ».


Δεύτερη ημέρα της περιοδείας Μητσοτάκη στην Κρήτη

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποίησε και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίς το Σάββατο 19/1, επισκέφτηκε το οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσσαρά, τους Αγίους Δέκα και τη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο.
Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε σήμερα την πρώτη του στάση στην Αγία Βαρβάρα, στο εργοτάξιο για την κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου-Μεσσαράς όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του έργου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τον εργολάβο για την πορεία υλοποίησης ενός έργου ύψους 160 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο μετακίνησης από το Ηράκλειο προς τις Μοίρες κατά 20 περίπου λεπτά.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι ένα απαραίτητο έργο για την Κρήτη, το οποίο θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί και ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κρήτη να το δει ολοκληρωμένο.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη στάση στους Αγίους Δέκα και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Γόρτυνας,  Ν. Σχοιναράκη για την περιοχή, ενώ  βρέθηκε σε καφενείο του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους  οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Μία πολύτεκνη γυναίκα του μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι πολύτεκνοι.
Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, επισήμανε τη σημασία που αποδίδει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και στις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει για να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας.
Επόμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ήταν στη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο, όπου τον ενημέρωσε η διευθύντρια της σχολής Μ. Χαλκιαδάκη και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, Θ. Βρέντζου, για τη κατάσταση της σχολής που έχει μόλις επτά μαθητές, εξηγώντας του παράλληλα σπουδαιότητα της σχολής για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.
Μάλιστα, η κ. Χαλκιαδάκη ανέφερε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής ώστε να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει ότι η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή.
Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε.
Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν.
Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης