Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Ιδιαίτερα θετική η συμφωνία ΔΕΗ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Σταθάκης: Ιδιαίτερα θετική η συμφωνία ΔΕΗ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Τα τελευταία 5 χρόνια η ΕΤΕπ διέθεσε 6,4 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα
Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και ΕΤΕπ εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Ο κ. Σταθάκης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «Η αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών προϋποθέτουν σημαντικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των υποδομών ηλεκτρισμού όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Άλλωστε η ΕΤΕπ είναι επί μακρόν εταίρος του ελληνικού ενεργειακού τομέα, προσφέροντας οικονομική υποστήριξη και εξίσου πολύτιμη τεχνογνωσία».
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ υπέγραψε δανειακή σύμβαση ύψους 155 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς υπογραμμίζει εξάλλου ότι η επένδυση θα αναβαθμίσει καίριες υποδομές του δικτύου διανομής, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τους καταναλωτές, την οικονομία και το περιβάλλον.
Η δανειακή σύμβαση των 155 εκατ. ευρώ αποτελεί τμήμα συνολικής εγκεκριμένης γραμμής χρηματοδότησης ύψους 255 εκατ. ευρώ για την στήριξη του εθνικού επενδυτικού προγράμματος ύψους 510 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, την περίοδο Ιούλιος 2017 - 2020.
Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή νέων γραμμών διανομής μέσης και χαμηλής τάσης συνολικού μήκους 7.327 χιλιομέτρων, καθώς και επενδύσεις στο δίκτυο ηλεκτρισμού με στόχο την ενίσχυση των συνδέσεων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βελτίωση της αξιοπιστίας της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.
Η δανειακή σύμβαση για το υπόλοιπο ποσό των 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να υπογραφεί με την πορεία υλοποίησης του έργου.
Τα τελευταία 5 χρόνια η ΕΤΕπ διέθεσε 6,4 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 2 δισ. ευρώ για νέες επενδύσεις από τη ΔΕΗ σε παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.
Στα παραπάνω συγκαταλέγεται και η στήριξη νέων επενδύσεων στην αιολική ενέργεια, τη διανομή και τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση, έργα ασφάλειας εφοδιασμού και η παροχή τεχνικής βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης