Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Έως τα τέλη Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Βούτσης: Έως τα τέλη Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Θα ψηφιστεί ταυτόχρονα η στρατηγική διεκδίκησης σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο είπε ο κ.Βούτσης
Την θέση ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου «Σελίδες Κατοχής» του Σπύρου Κουζινόπουλου.
«Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων και ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η στρατηγική διεκδίκησης, σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα» είπε ο κ.Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως είπε «η συζήτηση που γίνεται και θα ολοκληρωθεί την άλλη εβδομάδα σε σχέση και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφορά και στο ρόλο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή και το ρόλο των Βαλκανίων στην ΕΕ.
«Άρα η Θεσσαλονίκη, για να μπορέσει να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο, είναι σημαντικό να ξέρει την ιστορία της όλο και καλύτερα.
Μόνο αν κανείς στέκεται στα πόδια του ως χώρα, ως λαός, ως κράτος, ως πόλη και έχει την αυτογνωσία της διαδρομής μπορεί πραγματικά να επιχειρήσει ή να διεκδικήσει να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή» είπε ο κ.Βούτσης με αφορμή και το συγκεκριμένο βιβλίο που αναφέρεται στα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης