Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Lavrov: Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών
Η Μόσχα δεν είναι αντίθετη σε ένα νέο όνομα για την πΓΔΜ, αλλά θέτει ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας που ακολουθείται
H Ρωσία έχει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας για την αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Υποστηρίζαμε πάντα ενεργά αυτόν τον διάλογο.
Μιλούσαμε πάντα για μια λύση που θα βρεθεί με τρόπο που θα ήταν αποδεκτός για τον λαό, τα έθνη και φυσικά της κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Μακεδονίας», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
«Δεν αντιτιθέμεθα με το όνομα που τελικώς παρουσιάστηκε και ανακοινώθηκε.
Θέτουμε ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο νόμιμη είναι αυτή η διαδικασία και κατά πόσο εξαρτάται από την επιθυμία να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ ή εάν εξαρτάται από την αμερικανική επιθυμία να οδηγήσει όλες τις βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ όσο το δυνατόν συντομότερα και να σταματήσει οποιαδήποτε ρωσική επιρροή στην περιοχή», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε την Παρασκευή τροπολογία στο Σύνταγμά της που μετονομάζει τη χώρα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει μια συμφωνία με την Ελλάδα για την τερματισμό μιας 27χρονης διαμάχης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
Η επίλυση του θέματος του ονόματος θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης