Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ολοκληρώσει το έργο της

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ολοκληρώσει το έργο της
Δεν πρέπει να συνδυάζεται η ψήφος εμπιστοσύνης με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας πως η εξέλιξη αυτή θα της επιτρέψει να ολοκληρώσει το έργο της.
«Ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού και μεγάλου πολιτικού ρίσκου.
Σε κρίσιμες στιγμές, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή ώστε να υπάρξουν καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις.
Το 2015, όταν η κυβέρνηση είχε 138 βουλευτές, η αντιπολίτευση καλούσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει με ad hoc πλειοψηφίες στην υλοποίηση της συμφωνίας για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Και τότε ο πρωθυπουργός επέλεξε μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού και πολιτικού ρίσκου και αποφάσισε να πάει σε εκλογές με την συμφωνία πάνω στο τραπέζι.
Η απόφαση του κ. Καμμένου να αποσύρει την στήριξή του, δημιουργεί μια κατάσταση αβεβαιότητας.
Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να επιδιώξει καθαρές λύσεις και να θέσει όλες τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου προ των ευθυνών τους.
Η αβεβαιότητα αυτή πρέπει να αρθεί και για αυτό ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει το έργο της.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι η επιμονή του κ. Μητσοτάκη να προαναγγέλλει πρόωρες εκλογές του θυμίζει παραθρησκευτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ που προαναγγέλλουν κάθε μήνα το τέλος του κόσμου και πως ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την επιθυμία του σε πολιτική εκτίμηση.
«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα πάρει την εμπιστοσύνη της Βουλής και μάλιστα με απόλυτη πλειοψηφία, στόχος είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου γιατί έχουμε μπροστά μας μια σειρά από πολιτικές προκλήσεις όπως είναι το ζήτημα της Συνταγματικής αναθεώρησης, η συμφωνία με την εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Αυτοί είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους συγκροτείται μια κυβερνητική πλειοψηφία.
Η ψήφος εμπιστοσύνης, δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά προς την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της.
Στόχος είναι να εξαντλήσουμε τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης που λήγει τον Οκτώβριο» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να συνδυάζεται η ψήφος εμπιστοσύνης με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Πρόκειται για δυο διαφορετικές ψηφοφορίες και δεν προεξοφλεί η μία την άλλη.
Η γνώμη μου είναι ότι με βάση τις έως τώρα τοποθετήσεις των πολιτικών δυνάμεων, η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εξασφαλισμένη από την παρούσα Βουλή.
Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην ελληνική Βουλή πάρα πολύ σύντομα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «απίστευτες ανοησίες» τα όσα λέγονται περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων που δόθηκαν σε βουλευτές.
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.
Η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι με βραχυπρόθεσμους πολιτικούς σχεδιασμούς.
Οι βουλευτές ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους.
Ανταλλάγματα της ψήφου με υπουργικούς θώκους δεν υφίστανται» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης