Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Με 151 ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο

Παππάς: Με 151 ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο
Ο Τσίπρας καταφέρνει να εξασφαλίσει συναινέσεις, κάποιοι τρέμουν μήπως τις διευρύνει και άλλο είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει τα 151 ναι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Καμία απολύτως αβεβαιότητα δεν θα υπάρχει από την Τετάρτη και μετά που θα έχουμε καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παππάς, ο οποίος απέδωσε σε «πολιτική απόγνωση» τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ παρατήρησε ότι «η αποχώρηση του Π. Καμμένου σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση».
«Αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τις ηγεσίες των κομμάτων, ότι «σιωπούν πονηρά, σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών».
«Παρά τις μετατοπίσεις και τις μεταλλάξεις της αντιπολίτευσης, εμείς θα έχουμε και πλειοψηφία και διευρυμένη πλειοψηφία για τη στήριξη των πρωτοβουλιών που έχουμε μπροστά μας» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε ανοησίες τα περί αποστασίας βουλευτών.
«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την απόλυτη στήριξη των  βουλευτών, από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Βουλευτές που στήριζαν την  κυβέρνηση συνεχίζουν να τη στηρίζουν.
Γι’ αυτό και είναι ανοησίες τα περί αποστασίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρνει να εξασφαλίσει συναινέσεις.
Κάποιοι τρέμουν μήπως τις διευρύνει κι άλλο» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό είπε πως ο μόνος αρμόδιος είναι ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά την αποχώρηση του κ.Καμμένου, ο υπουργός τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος έκανε μια επιλογή και ότι κατέστη σαφές ότι νομοσχέδια στη Βουλή θα τα υπερψηφίσει».
«Δεν έχει εκπλαγεί κανείς, αφού όλο τον περασμένο χρόνο είχαμε το σίριαλ εάν οι ΑΝΕΛ μένουν ή φεύγουν, άρα δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός, κανένα άδειασμα, αλλά σταθερή πορεία προς επίλυση ενός σοβαρότατου ζητήματος της εξωτερικής πολιτικής» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών.
«Υπάρχει ο κίνδυνος ανάδειξης δεξιάς και ακροδεξιάς συμμαχίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου παρατηρούνται ανατριχιαστικές συγκλίσεις και συγγένειες.
Χρειάζεται να βρεθεί απέναντι ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο στο οποίο χωράνε και άνθρωποι που δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε για τα χθεσινά και προχθεσινά τεκταινόμενα, αλλά για το αύριο» επεσήμανε ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης