Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με διαδικασίες εξπρές η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Διήμερη η συζήτηση (15-16/1) - Στις 17/1 ο ανασχηματισμός

Με διαδικασίες εξπρές η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Διήμερη η συζήτηση (15-16/1) - Στις 17/1 ο ανασχηματισμός
Διήμερη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Με διαδικασίες εξπρές θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος έλαβε το σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, θα εισηγηθεί στην διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα (14/1) στις 10 το πρωί, η συζήτηση να ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 του μήνα. 
Δηλαδή η συζήτηση να είναι διήμερη, αντί τριήμερη ως είθισται.



Την Πέμπτη (17/1) αναμένεται να ανακοινωθεί και τυπικά ο ανασχηματισμός και την Παρασκευή (18/1) η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναμένεται να έλθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εξαντληθεί το τριήμερο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, αφού πριν από μερικές μέρες, στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, ουσιαστικά η Βουλή επιβεβαίωσε τη στήριξή της στην κυβέρνηση

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης