Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το παρασκήνιο της συνάντησης - Τι θα ζητήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Οι «ακραίες» εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας

Το παρασκήνιο της συνάντησης - Τι θα ζητήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Οι «ακραίες» εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας
Τι θα ζητήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Σε ποιους άξονες θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας
Ο χρόνος για την κυβερνητική πλειοψηφία μέτρα πλέον αντίστροφα καθώς ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί το τετ α τετ Τσίπρα - Καμμένου όποτε και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι όροι του πολυσυζητημένου «διαζυγίου».
Κατά πληροφορίες, αρχικά, μετά από επικοινωνία Τσίπρα -Καμμένου το βράδυ της Παρασκευής (11/1), είχε συμφωνηθεί, η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (14/1) αλλά τα γεγονότα επέσπευσαν τη συνάντηση, λόγω των διαρροών των ΑΝΕΛ το Σάββατο (12/1). 
Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, οι προβολείς της δημοσιότητας είναι στραμμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πλέον κρίσιμο ραντεβού που έχουν εκεί, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος σε όλα αυτά χρόνια που συγκυβερνούν την χώρα.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Καμμένο στην συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα να του ζητά να αποπέμψει από την κυβέρνηση τους υπουργούς οι οποίοι προέρχονται από τους ΑΝΕΛ - και βρέθηκαν σε αυτή τη θέση μετά από εισήγηση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας -  προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και κατά συνέπεια να περάσει την πόρτα της εξόδου δίχως το κόμμα του να είναι διαλυμένο.
Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός κάνει δεκτή την εισήγηση του προέδρου των ΑΝΕΛ οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδεχτεί την πρόταση του Πάνου Καμμένου και αποφασίσει να κρατήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους υπουργούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Άμυνας αποφασισμένο να προχωρήσει σε ρήξη.
Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο για το μέλλον της συγκυβέρνησης έχει ο Αλέξης Τσίπρας.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα σενάρια τίθενται στο τραπέζι για τον πρωθυπουργό κι έτσι ουδείς μπορεί να αποκλείσει την κατάθεση πρότασης μομφής την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπουργοί της κυβέρνησης εισηγούνται στον πρωθυπουργό να ακολουθήσει επίδειξη δύναμης ώστε να δείξει ότι υπάρχει η κυβερνητική πλειοψηφία δίχως τη συνεργασία του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.
Κυριακή, κοντή γιορτή, λέει η σοφή παροιμία, σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι με τον κυβερνητικό σχηματισμό.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα στις 12:30 ο κ. Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης