Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός – Δεν τελώ υπό παραίτηση

Π. Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός – Δεν τελώ υπό παραίτηση
Μύλος από τις νέες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι δεν είναι απερχόμενος υπουργός και ότι δεν τελεί υπό παραίτηση διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, δήλωση η οποία όπως είναι αναμενόμενο πυροδοτεί σειρά νέων σεναρίων για τις πολιτικές εξελίξεις.
Τις δηλώσεις αυτές ο κ.Καμμένος τις έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τα εξοπλιστικά και ιδιαίτερα ύστερα από την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Τασούλα ότι η ΝΔ αποχωρεί διότι δεν μπορεί να συζητήσει με έναν απερχόμενο υπουργό.
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία με έναν υπουργό που τελεί υπό παραίτηση.
Είναι αντισυνταγματικό να συνεδριάσουμε σήμερα εδώ, θα δούμε τα θέματα με τον διάδοχο του κ. Καμμένου» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας στη συζήτηση που γίνεται στην επτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για τα αντισταθμιστικά ωφέλη των F-16.
«Απερχόμενος βουλευτής δεν είμαι.
Δεν έχω επιβάλλει παραίτηση από υπουργός.
Δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι.
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή των Σκοπίων» τόνισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση της ΝΔ για το Κοινοβούλιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, κατηγόρησε τη ΝΔ για απαράδεκτη εργαλειοποίηση των εργασιών των Επιτροπών της Βουλής.
«Ξεπερνάει κάθε εσκαμμένο η στάση της ΝΔ, μεταπολιτευτικά. Την ενδιαφέρει μόνο η άγρα εντυπώσεων.
Με τη σημερινή συμπεριφορά της, που είπε ότι είναι αντισυνταγματικός ένας υπουργός που δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του, θέλει να γελοιοποιήσει τις διαδικασίες, αλλά τελικά οδηγείται σε αυτογελοιοποίηση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ έγινε ασμένως δεκτή και από την κυβερνητική πλειοψηφία και από τα υπόλοιπα κόμματα.
Η πρόταση για κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε από όλες τις πτέρυγες δεκτή.
Κατόπιν τούτου με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η ΝΔ συνιστά προσβολή και για το Σώμα και αυτοπροσβολή γιατί απέρριψε τη διαδικασία που η ίδια είχε προτείνει εν μέρει» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτικό πανικό κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων.
Το  μόνιμο σενάριο για εκλογές δεν συνιστά πολιτική στρατηγική εξόδου της χώρας από τη κρίση και ενόψει μάλιστα της ψήφισης κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών συνιστά διαρκή μόχλευση ανωμαλίας.
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου παραμένουν στην διαδικασία, ζητούν έλεγχο και απαντήσεις στα ερωτήματα τους και θα συνεχιστεί κανονικά με όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο Θ. Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ).
Πρόκειται ουσιαστικά για Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που αφορούν έστω την ΕΑΒ, αλλά δεν έπρεπε με τέτοιες διαδικασίες εξπρές να περάσει μια τέτοια τροπολογία.
«Πράγματι κύριε υπουργέ έχετε πει ότι προτίθεσθε να παραιτηθείτε αν προχωρήσει κάτι.
Άρα είναι απορία μου πως γίνεται, ενώ τελείτε υπό παραίτηση, να φέρνετε τέτοια τροπολογία που αφορά 230 εκατομμύρια», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνοντας ότι υπήρχε χρόνος να γίνει αυτή η συζήτηση και τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση πρέπει να γίνει και κακώς έφυγε η ΝΔ.

Ο Καμμένος συνδέει την απόφαση του με τις εξελίξεις στα Σκόπια

Με τις δηλώσεις αυτές ο κ.Καμμένος βάζει και πάλι φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς επί της ουσίας συνδέει την τύχη των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και τις αποφάσεις των ΑΝΕΛ για το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης με το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ιδιαίτερα ύστερα από τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό Zoran Zaev να μην έχει εξασφαλισμένη την πλειοψηφία των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση και άρα να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως είναι γνωστό, η ψηφοφορία στην Βουλή της ΠΓΔΜ είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδας, ώρα έναρξης και της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, η οποία θα καθορίσει όχι μόνο το μέλλον του κόμματος αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Είναι προφανές πως αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, θα είναι το καλύτερο "δώρο" για τον κ.Καμμένο, ο οποίος έχει περιέλθει σε πραγματικά δεινή πολιτικά θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης