Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την προσεχή εβδομάδα σχεδιάζει διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ο Τσίπρας με στόχο 151 βουλευτές

Την προσεχή εβδομάδα σχεδιάζει διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ο Τσίπρας με στόχο 151 βουλευτές
Αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα για να συμπληρωθεί ο αριθμός 151 ενώ εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τι θα κάνουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ.
Με δεδομένη την πρόθεση του πρωθυπουργού να πάει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το ερώτημα πλέον είναι αν υπάρχουν και ποιοι είναι οι 151 βουλευτές που θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πέρα από τους 145 που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν τα κουκιά υπολογίζοντας ποιοι μπορεί να είναι σίγουροι, ποιοι με ερωτηματικό και ποιοι είναι αναμενόμενοι.
Σε αυτό το πλαίσιο στην περίπτωση που σήμερα το βράδυ μετά το τετ α τετ Τσίπρα Καμμένου ισχύσει το σενάριο της ρήξης ο πρωθυπουργός έχει πλέον στα χέρια του την πρωτοβουλία να ζητήσει και να καταθέσει πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές και αν μη τι άλλο θεωρούνται δεδομένοι.
Σε αυτούς προστίθενται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους και η Κατερίνα Παπακώστα που είναι ανεξάρτητη αλλά και μέλος της κυβέρνησης. Άλλωστε η κ. Παπακώστα έχει δηλώσει ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Στον κατάλογο του Μεγάρου Μαξίμου συμπεριλαμβάνεται και ο Κώστας Ζουράρης που ναι μεν, είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ αλλά έχει πει ότι δεν θα είναι αυτός ο οποίος θα ρίξει την κυβέρνηση.
Στον αριθμό 149 της λίστας τοποθετείται ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι ο οποίος την Πέμπτη δήλωσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές με διχασμό δηλαδή με ένα ανοιχτό ζήτημα όπως είναι αυτό της ονομασίας της γειτονικής χώρας.
Αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα για να συμπληρωθεί ο αριθμός 151 ενώ εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τι θα κάνουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ.
Θα φύγουν από την κυβέρνηση, θα μείνουν στις κυβερνητικές θέσεις, θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης; Μένει να τα δούμε τα σενάρια αυτά.
Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, έχει πει ότι θα συμπαραταχθεί με τον Πάνο  Καμμένο. Σε πολύ αυστηρό τόνο, την Πέμπτη, ο Κώστας Κατσίκης είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση επομένως και αυτός δεν φαίνεται να προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση που επιδιώκει το Μαξίμου.
Απομένουν ο Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος είναι σκληρός στις θέσεις του και αυτός αλλά και η Έλενα Κουντουρά η οποία ενδέχεται και είναι πλέον πιθανό να ανεβάσει τον αριθμό των θετικών ψήφων στην πρόταση εμπιστοσύνης στους 150 ή 151
Σε αυτό το σκηνικό με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα προκύψει από τη συζήτηση που θα έχουν το μεσημέρι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης