Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Περιορισμένος ο αντίκτυπος του «shutdown» στην αμερικανική οικονομία

Fitch: Περιορισμένος ο αντίκτυπος του «shutdown» στην αμερικανική οικονομία
Περιορισμένος ο αντίκτυπος του «shutdown» στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Fitch Ratings
Το τρέχον «shutdown» των δημόσιων υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, απόρροια της διαμάχης μεταξύ των Δημοκρατικών και του Προέδρου Donald Trump, επί του παρόντος έχει «περιορισμένο» αντίκτυπο στα δημόσια οικονομικά των Ηνωμένων Πολιτειών, σχολιάζει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως σημειώνεται, ο μερικός τερματισμός λειτουργιών αφορά το 20% με 25% του αμερικανικού δημοσίου.
Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι για επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση ομοσπονδιακών υπαλλήλων.
Επιπλέον, το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον αποτελεί ένα αρνητικό μήνυμα για την χάραξη πολιτικής της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τις αμερικανικές πολιτείες, σχολιάζεται.
«Οι ομοσπονδιακές μεταβιβάσεις προς τις πολιτείες αφορούν σε μεγάλο βαθμό το Medicaid και, σε μικρότερο βαθμό, τις μεταφορές.
Οι δύο κλάδοι δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την τρέχουσα διακοπή λειτουργίας. Οι έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν πολύ γρήγορα τα κρατικά έσοδα, δεδομένης της εξάρτησης των κυβερνήσεων από τα προσωπικά εισοδήματα και τους φόρους πωλήσεων.
Ωστόσο, η μερική φύση του shutdown θα περιορίσει αυτές τις επιπτώσεις», σχολιάζει ο οίκος, συμπληρώνοντας ότι οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από το shutdown είναι η Κολούμπια, το Μέριλαντ, η Χαβάη, η Αλάσκα και η Βιρτζίνια.
Τούτου λεχθέντος, μια παρατεταμένη διακοπή ομοσπονδιακών λειτουργιών θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στους απλήρωτους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, προειδοποιεί η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης