Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει από τα χαμηλά 3 μηνών το δολάριο - Πτώση -0,2% για το ευρώ, στο 1,152 δολ.

Ανακάμπτει από τα χαμηλά 3 μηνών το δολάριο - Πτώση -0,2% για το ευρώ, στο 1,152 δολ.
Ανακάμπτει από τα χαμηλά τριών μηνών το δολάριο, με τους επενδυτές να μειώνουν τις bearish θέσεις τους στο αμερικανικό νόμισμα
Ανακάμπτει σήμερα (10/1/2019) από τα χαμηλά τριών μηνών το δολάριο, με τους επενδυτές να μειώνουν τις bearish θέσεις τους στο αμερικανικό νόμισμα, καθώς παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, στο κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ και στο Brexit.
Οι αξιωματούχοι ΗΠΑ και Κίνας ανέφεραν ότι σημειώθηκε πρόοδος στις εμπορικές τους συνομιλίες, που ολοκληρώθηκαν χθες, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών πριν από τον Μάρτιο του 2019.
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως οι δύο χώρες έθεσαν τις βάσεις για την επίλυση της εμπορικής τους διαμάχης.
Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον ανέφερε χθες ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση τρόπων για την επίτευξη «δικαιοσύνης, αμοιβαιότητας και ισορροπίας στις εμπορικές σχέσεις», ενώ επεσήμανε και τη δέσμευση του Πεκίνου να αγοράσει «ένα σημαντικό ποσό αγροτικών, ενεργειακών και μεταποιητικών αγαθών, καθώς και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών».
Το δολάριο επωφελήθηκε επίσης από τις πιέσεις στο ευρώ, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Γαλλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας σημείωσε απροσδόκητη πτώση τον Νοέμβριο του 2018, υποδεικνύοντας επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.
Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της χώρας υποχώρησε συγκεκριμένα κατά 1,30% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος 1,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος κατά 0,1%
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 2,10% έναντι πτώσης 0,6% του Οκτωβρίου και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 0,2%
Περί τις 19:00, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 95,4 μονάδες.


Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,151 δολ., ενώ το δολάριο σημείωνε μικρή άνοδο 0,1% έναντι του γιεν, στα 108,3 γιεν.
Τα κέρδη του δολαρίου παραμένουν, ωστόσο, περιορισμένα, μία ημέρα μετά τα «dovish» πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που δημοσιεύθηκαν χθες.
Στα πρακτικά αναφερόταν πως αναμένεται «ένας σχετικά περιορισμένος αριθμός αυξήσεων των επιτοκίων», ενώ προσέθεταν ότι κάποιοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τάχθηκαν κατά της αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα ακούει τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία, ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί το 2019, αν και με έναν πιο αργό ρυθμό.

Πιέσεις για την στερλίνα

Εν τω μεταξύ, η στερλίνα υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό εβδομάδας έναντι του ευρώ, ενώ κατέγραψε απώλειες και έναντι του δολαρίου, αφού η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχασε μέσα σε δύο ημέρες δύο ψηφοφορίες που σχετίζονται με το Brexit, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές ότι ίσως βρίσκεται στα σκαριά η διενέργεια βουλευτικών εκλογών.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θα ζητήσει τη διενέργεια εκλογών στην περίπτωση που η May χάσει την επόμενη εβδομάδα μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τα σχέδιά της αναφορικά με το Brexit, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του, Jeremy Corbyn.
Η στερλίνα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του ευρώ, σημειώνοντας πτώση 0,22% στις 90,45 πένες ανά ευρώ, ωστόσο αργότερα περιόρισε τις απώλειες, ενώ υποχωρεί κατά 0,20% έναντι του δολαρίου, στο 1,277 δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης